Biscotti

AutorKristina
DificultateIntermediar

Acești biscuiți de origine italiană au particularitatea de a se coace în doi timpi, ceea ce le permite o conservare mai îndelungată. Delicios de crocanți, se vor dovedi moi imediat ce sunt înmuiați în ceai sau cafea. Tradițional sunt parfumați cu anason, dar Guillemette a imaginat o variantă cu ciocolată cu lapte și coajă de lămâie, perfectă pentru a însoți o ceașcă de cacao caldă.

ShareSave
Randamente20 de porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

Pentru circa 20 de biscotti
 75 gr de zahăr
 1 ou
 150 gr de făină
 1 praf de sare
 1 tsp de drojdie
 1 tsp de amaretto
 50 gr de fulgi de ciocolată cu lapte
 50 gr de migdale tăiate mare
 coaja rasă de la o jumătate de lămâie netratată

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Frecați zahărul cu oul într-un bol mare, timp de 1-2 minute, până ce compoziția se albește.

2

Încorporați făina, sarea și drojdia și frământați repede cu mâinile, pentru a obține o minge de aluat. Adăugați amaretto, fulgii de ciocolată, migdalele și coaja rasă de lămâie și dați aluatului forma unui rulou cu diametrul de circa 5 cm. Așezați ruloul pe tava cuptorului acoperită cu hârtie pergament, băgați tava la cuptor și lăsați la copt timp de circa 30 de minute, până când ruloul se rumenește ușor.

3

Scoateți ruloul din cuptor (fără să stingeți cuptorul) și lăsați-l să se răcească timp de 30 de minute. Tăiați apoi ruloul în felii groase de 8 mm, așezați-le pe tava de copt și băgați-le din nou la cuptor. Lăsați biscotti să se coacă 5 minute, apoi întoarceți-i și prelungiți timpul de coacere încă 5 minute.

4

Biscotti pot fi păstrați într-o cutie ermetic închisă timp de 2 săptămâni.

Ingrediente

Pentru circa 20 de biscotti
 75 gr de zahăr
 1 ou
 150 gr de făină
 1 praf de sare
 1 tsp de drojdie
 1 tsp de amaretto
 50 gr de fulgi de ciocolată cu lapte
 50 gr de migdale tăiate mare
 coaja rasă de la o jumătate de lămâie netratată

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Frecați zahărul cu oul într-un bol mare, timp de 1-2 minute, până ce compoziția se albește.

2

Încorporați făina, sarea și drojdia și frământați repede cu mâinile, pentru a obține o minge de aluat. Adăugați amaretto, fulgii de ciocolată, migdalele și coaja rasă de lămâie și dați aluatului forma unui rulou cu diametrul de circa 5 cm. Așezați ruloul pe tava cuptorului acoperită cu hârtie pergament, băgați tava la cuptor și lăsați la copt timp de circa 30 de minute, până când ruloul se rumenește ușor.

3

Scoateți ruloul din cuptor (fără să stingeți cuptorul) și lăsați-l să se răcească timp de 30 de minute. Tăiați apoi ruloul în felii groase de 8 mm, așezați-le pe tava de copt și băgați-le din nou la cuptor. Lăsați biscotti să se coacă 5 minute, apoi întoarceți-i și prelungiți timpul de coacere încă 5 minute.

4

Biscotti pot fi păstrați într-o cutie ermetic închisă timp de 2 săptămâni.

Note

Biscotti