Acești biscuiți de origine italiană au particularitatea de a se coace în doi timpi, ceea ce le permite o conservare mai îndelungată. Delicios de crocanți, se vor dovedi moi imediat ce sunt înmuiați în ceai sau cafea. Tradițional sunt parfumați cu anason, dar Guillemette a imaginat o variantă cu ciocolată cu lapte și coajă de lămâie, perfectă pentru a însoți o ceașcă de cacao caldă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180˚C. Frecați zahărul cu oul într-un bol mare, timp de 1-2 minute, până ce compoziția se albește.
Încorporați făina, sarea și drojdia și frământați repede cu mâinile, pentru a obține o minge de aluat. Adăugați amaretto, fulgii de ciocolată, migdalele și coaja rasă de lămâie și dați aluatului forma unui rulou cu diametrul de circa 5 cm. Așezați ruloul pe tava cuptorului acoperită cu hârtie pergament, băgați tava la cuptor și lăsați la copt timp de circa 30 de minute, până când ruloul se rumenește ușor.
Scoateți ruloul din cuptor (fără să stingeți cuptorul) și lăsați-l să se răcească timp de 30 de minute. Tăiați apoi ruloul în felii groase de 8 mm, așezați-le pe tava de copt și băgați-le din nou la cuptor. Lăsați biscotti să se coacă 5 minute, apoi întoarceți-i și prelungiți timpul de coacere încă 5 minute.
Biscotti pot fi păstrați într-o cutie ermetic închisă timp de 2 săptămâni.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180˚C. Frecați zahărul cu oul într-un bol mare, timp de 1-2 minute, până ce compoziția se albește.
Încorporați făina, sarea și drojdia și frământați repede cu mâinile, pentru a obține o minge de aluat. Adăugați amaretto, fulgii de ciocolată, migdalele și coaja rasă de lămâie și dați aluatului forma unui rulou cu diametrul de circa 5 cm. Așezați ruloul pe tava cuptorului acoperită cu hârtie pergament, băgați tava la cuptor și lăsați la copt timp de circa 30 de minute, până când ruloul se rumenește ușor.
Scoateți ruloul din cuptor (fără să stingeți cuptorul) și lăsați-l să se răcească timp de 30 de minute. Tăiați apoi ruloul în felii groase de 8 mm, așezați-le pe tava de copt și băgați-le din nou la cuptor. Lăsați biscotti să se coacă 5 minute, apoi întoarceți-i și prelungiți timpul de coacere încă 5 minute.
Biscotti pot fi păstrați într-o cutie ermetic închisă timp de 2 săptămâni.