fbpx

Biscuiţi “Coajă de copac”

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Biscuiţii “coajă de copac” erau preferaţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total1 oră 25 mins

Ingrediente:

 250 g unt sau margarină 72% grăsime
 1 ou
 1 ou (pentru uns)
 4 zahăr vanilat
 1 linguriță(e) (rasă) sare
 1 oz praf de copt
 coajă de lămâie
 Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
 1 mg borș
 făină cât cuprinde (aprox 400g)
 Alune de pădure
 nuci măcinate pentru decor

Mod de preparare:

1

Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina (72% grasime) rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.
Se dă la rece o jumătate de oră.

2

Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.
Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.

3

Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.

4

Se coc la foc mediu până se fac aurii (25 min / tavă).
Se prepară la fel şi celălalt aluat.

5

Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.
Poftă Bună!

Ingrediente

 250 g unt sau margarină 72% grăsime
 1 ou
 1 ou (pentru uns)
 4 zahăr vanilat
 1 linguriță(e) (rasă) sare
 1 oz praf de copt
 coajă de lămâie
 Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
 1 mg borș
 făină cât cuprinde (aprox 400g)
 Alune de pădure
 nuci măcinate pentru decor

Direcții

1

Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina (72% grasime) rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.
Se dă la rece o jumătate de oră.

2

Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.
Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.

3

Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.

4

Se coc la foc mediu până se fac aurii (25 min / tavă).
Se prepară la fel şi celălalt aluat.

5

Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.
Poftă Bună!

Biscuiţi “Coajă de copac”