Biscuiți coroniță

AutorMancarea_Sugubatului
DificultateÎncepător

Se fac foarte ușor și din ingrediente simple. Opțional, pentru copiii de peste 1 an puteți
adăuga 2 linguri de miere dacă doriți să fie puțin dulci.
Nouă ne-au plăcut mult. Șugubățul tot spunea "bun bun" când mânca din ei 😍
Sunt moi, foarte puțin pufoși aș putea spune, așa că îi puteți oferi celor mici fără griji, chiar și atunci când au gingiile inflamate din cauza erupției dentare.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 300 gr făină de grâu tip 650
 70 gr migdale măcinate
 1 ou
 130 gr iaurt grecesc sau smântână
 1 tsp scorțișoară ceylon
 1 tsp praf de copt
 ½ tsp bicarbonat de sodiu
 20 gr carob (pudră de roșcove) sau cacao pentru

Mod de preparare:

1

Preîncălziți cuptorul la 205˚C, căldură sus-jos fără ventilație.

2

Puneți făina, migdalele, praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara în robotul de bucătărie și mixați scurt, până se amestecă.

3

Adăugați oul, iaurtul sau smântâna (și mierea dacă folosiți) apoi mixați până se formează un aluat.

4

Scoateți jumătate din aluat, iar peste cel rămas puneți pudra de roșcove și omogenizați.

5

Frământați 2-3 minute aluatul la mână, apoi luați bucățele mici și rulați-le sub formă de cilindru, sau întindeți 2 foi de aluat și tăiați fâșii subțiri.

6

Apoi luați câte o fâșie din ambele aluaturi, răsuciți-le și imbinați capetele, formând un cerc.

7

Așezați coronițele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

8

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 10 minute.

Ingrediente

 300 gr făină de grâu tip 650
 70 gr migdale măcinate
 1 ou
 130 gr iaurt grecesc sau smântână
 1 tsp scorțișoară ceylon
 1 tsp praf de copt
 ½ tsp bicarbonat de sodiu
 20 gr carob (pudră de roșcove) sau cacao pentru

Indicații

1

Preîncălziți cuptorul la 205˚C, căldură sus-jos fără ventilație.

2

Puneți făina, migdalele, praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara în robotul de bucătărie și mixați scurt, până se amestecă.

3

Adăugați oul, iaurtul sau smântâna (și mierea dacă folosiți) apoi mixați până se formează un aluat.

4

Scoateți jumătate din aluat, iar peste cel rămas puneți pudra de roșcove și omogenizați.

5

Frământați 2-3 minute aluatul la mână, apoi luați bucățele mici și rulați-le sub formă de cilindru, sau întindeți 2 foi de aluat și tăiați fâșii subțiri.

6

Apoi luați câte o fâșie din ambele aluaturi, răsuciți-le și imbinați capetele, formând un cerc.

7

Așezați coronițele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

8

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 10 minute.

Biscuiți coroniță