Rețetă tradițională islandeză pentru Crăciun, pe care am testat-o cu familia mea anul trecut și au fost, de departe, considerați cei mai buni biscuiți mâncați până atunci. E o rețetă care amintește de copilărie, îți aduce sentimentul de sărbătoare în suflet și stomac și te bucură de la prima îmbucătură.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mixați toate ingredientele într-un bol până obțineți un aluat solid, care poate fi feliat cu cuțitul. Obs. Untul este de preferat să fie topit în prealabil.
Acoperiți bolul cu o farfurie și lăsați aluatul la răcit în frigider pentru 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Folosiți o lingură normală sau una de înghețată pentru a forma biluțe de aluat.
Plasați biluțele de aluat pe tava de copt, tapetată cu hârtie de copt, și aplatizați-le folosind o furculiță.
Decorați biscuiții cu fulgi de cocos sau nucă mărunțită, înainte de a introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Dacă alegeți să folosiți oul, bateți-l într-un bol separat și ungeți biscuiții cu oul bătut înainte de a introduce tava la cuptor.
Ingrediente
Indicații
Mixați toate ingredientele într-un bol până obțineți un aluat solid, care poate fi feliat cu cuțitul. Obs. Untul este de preferat să fie topit în prealabil.
Acoperiți bolul cu o farfurie și lăsați aluatul la răcit în frigider pentru 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Folosiți o lingură normală sau una de înghețată pentru a forma biluțe de aluat.
Plasați biluțele de aluat pe tava de copt, tapetată cu hârtie de copt, și aplatizați-le folosind o furculiță.
Decorați biscuiții cu fulgi de cocos sau nucă mărunțită, înainte de a introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Dacă alegeți să folosiți oul, bateți-l într-un bol separat și ungeți biscuiții cu oul bătut înainte de a introduce tava la cuptor.