Acești delicioși biscuiți cu bacon merg foarte bine serviți pe post de gustare sau ca aperitive reci în cazul în care găzduiți o petrecere. Sunt deosebit de buni la gust și foarte parfumați.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Aranjați feliile de șunculiță (tăiate subțiri) sau de bacon pe o foaie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C până devin crocante, cam 20 de minute. Scoateți și transferați pe prosoape absorbante de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Când s-au răcit sfărâmați-i bucați și dați deoparte.
Într-un robot de bucătărie puneți făina, praful de copt, condimentul de usturoi, sarea și piperul și pulsați de 2-3 ori. Adăugați deasupra untul tăiat cubulețe și pulsați până capătă un aspect granulat. Dacă nu aveți robot puteți face aceasta operațiune la mână.
Transferați mixul de făină într-un bol, adăugați laptele, cașcavalul și baconul sfărâmat și amestecați până obțineți un aluat omogen. Cu mâinile umede rupeți câte o bucată din aluat, dați-i forma dorită (eu le-am făcut rotunde și le-am aplatizat foarte încet) și transferați-i în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-18 minute sau până ce marginile sunt crocante. Scoateți-i, lăsați-i să se răcorească puțin apoi puteți servi. Merg păstrați în cutii închise până la 2-3 zile.
Ingrediente
Indicații
Aranjați feliile de șunculiță (tăiate subțiri) sau de bacon pe o foaie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C până devin crocante, cam 20 de minute. Scoateți și transferați pe prosoape absorbante de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Când s-au răcit sfărâmați-i bucați și dați deoparte.
Într-un robot de bucătărie puneți făina, praful de copt, condimentul de usturoi, sarea și piperul și pulsați de 2-3 ori. Adăugați deasupra untul tăiat cubulețe și pulsați până capătă un aspect granulat. Dacă nu aveți robot puteți face aceasta operațiune la mână.
Transferați mixul de făină într-un bol, adăugați laptele, cașcavalul și baconul sfărâmat și amestecați până obțineți un aluat omogen. Cu mâinile umede rupeți câte o bucată din aluat, dați-i forma dorită (eu le-am făcut rotunde și le-am aplatizat foarte încet) și transferați-i în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-18 minute sau până ce marginile sunt crocante. Scoateți-i, lăsați-i să se răcorească puțin apoi puteți servi. Merg păstrați în cutii închise până la 2-3 zile.