Se apropie Craciunul si sunt sigura ca sunteti in cautare de retete simple si gustoase. In familia mea, pregatirea dulciurilor pentru Craciun este un fel de traditie, in fiecare an pregatesc impreuna cu mama prajituri insa anul acesta am furat startul asa ca va prezint prima reteta din acest sezon, potrivita pentru Craciun: fursecuri cu ciocolata. E o reteta foarte simpla si cu siguranta va veti impresiona oaspetii la masa de Craciun.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Topiti untul și ciocolata la bain marie și lasați-le să se raceasca 5-10 minute. In timp ce amestecul de ciocolata se raceste, amestecati zaharul si ouale pana cand ouale isi dubleaza volumul. Adaugati ciocolata topita si extractul de vanilie si continuati sa amestecati. Amestecați faina cu praful de copt si adaugati-o treptat, continuand sa amestecati pana cand obțineti o compoziție omogena. Adaugati ciocolata alba tocata si merisoarele și amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugati cate o lingura sau o cupa de inghetata de compozitie si asigurati-va ca este suficienta distanta intre ele caci se vor intine un pic.
Coaceti fursecurile pentru 10 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Le puteti servi calde sau reci, cu lapte sau simple.
Ingrediente
Indicații
Topiti untul și ciocolata la bain marie și lasați-le să se raceasca 5-10 minute. In timp ce amestecul de ciocolata se raceste, amestecati zaharul si ouale pana cand ouale isi dubleaza volumul. Adaugati ciocolata topita si extractul de vanilie si continuati sa amestecati. Amestecați faina cu praful de copt si adaugati-o treptat, continuand sa amestecati pana cand obțineti o compoziție omogena. Adaugati ciocolata alba tocata si merisoarele și amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugati cate o lingura sau o cupa de inghetata de compozitie si asigurati-va ca este suficienta distanta intre ele caci se vor intine un pic.
Coaceti fursecurile pentru 10 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Le puteti servi calde sau reci, cu lapte sau simple.