După ce m-am ales cu un buchet imens de leuștean parfumat, mi-am dat seama că e un ingredient mult prea puțin valorificat. În afară de ciorba de fasole și alte ciorbe, nu prea știam alte rețete în care se folosește leuștean, așa că am făcut o porție de biscuiți delicioși cu cheddar și leuștean
Ingrediente:
Mod de preparare:
Scoate untul din frigider să ajungă la temperatura camerei și să devină cremos, iar apoi amestecă-l cu cheddarul ras mărunt.
Adaugă făina (poți folosi și făină albă - eu am folosit făină de ovăz), praful de copt, sarea și leușteanul tocat mărunt și amestecă bine, până rezultă un aluat moale și uniform.
Golește aluatul în folie alimentară și rulează-l ca pe un salam sau în formă pătrată, în funcție de cum vrei biscuiții, rotunzi sau pătrați. Pune apoi aluatul la frigider să se întărească și să se poată tăia ușor.
Preîncălzește cuptorul la 170°C, iar apoi taie aluatul felii de aproximativ 5 mm grosime și pune-le într-o tavă, cu hârtie de copt. Dă biscuiții la cuptor pentru 12-15 minute și apoi lasă-i să se răcească și bucură-te de arome. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Scoate untul din frigider să ajungă la temperatura camerei și să devină cremos, iar apoi amestecă-l cu cheddarul ras mărunt.
Adaugă făina (poți folosi și făină albă - eu am folosit făină de ovăz), praful de copt, sarea și leușteanul tocat mărunt și amestecă bine, până rezultă un aluat moale și uniform.
Golește aluatul în folie alimentară și rulează-l ca pe un salam sau în formă pătrată, în funcție de cum vrei biscuiții, rotunzi sau pătrați. Pune apoi aluatul la frigider să se întărească și să se poată tăia ușor.
Preîncălzește cuptorul la 170°C, iar apoi taie aluatul felii de aproximativ 5 mm grosime și pune-le într-o tavă, cu hârtie de copt. Dă biscuiții la cuptor pentru 12-15 minute și apoi lasă-i să se răcească și bucură-te de arome. Poftă bună!