Biscuiți nutritivi și foarte ușor de făcut.
Aveți grijă să folosiți mascarpone rece, de la frigider, și să manevrați repede aluatul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol amestecați făina cu scorțișoara, nucșoara și untul rece până ce obțineți o textură nisipoasă, apoi încorporați brânza mascarpone.
Introduceți aluatul la frigider 5-10 minute.
Preîncălziți cuptorul la 180˚C cu ventilație.
Pe blatul de lucru pudrat cu făină întindeți o foaie dreptunghiulară de aluat, de aproximativ 2-3mm grosime.
Distribuiți nucile măcinate pe suprafața foii de aluat, lăsând goală o margine de aproximativ 2 degete.
Apăsați puțin cu sucitorul pentru a se prinde nucile în aluat.
Rulați strâns, apoi tăiați ruloul în felii de aproximativ 8-10mm.
Așezați feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând câțiva cm distanță între ele, apoi aplatizați-le cu mâna, până ajung la aproximativ 5mm grosime.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 15-17 minute.
Când sunt gata lăsați-i la răcit pe un grătar metalic.
Se păstrează foarte bine câteva zile într-un recipient închis (eu folosesc o cutie metalică).
Ingrediente
Indicații
Într-un bol amestecați făina cu scorțișoara, nucșoara și untul rece până ce obțineți o textură nisipoasă, apoi încorporați brânza mascarpone.
Introduceți aluatul la frigider 5-10 minute.
Preîncălziți cuptorul la 180˚C cu ventilație.
Pe blatul de lucru pudrat cu făină întindeți o foaie dreptunghiulară de aluat, de aproximativ 2-3mm grosime.
Distribuiți nucile măcinate pe suprafața foii de aluat, lăsând goală o margine de aproximativ 2 degete.
Apăsați puțin cu sucitorul pentru a se prinde nucile în aluat.
Rulați strâns, apoi tăiați ruloul în felii de aproximativ 8-10mm.
Așezați feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând câțiva cm distanță între ele, apoi aplatizați-le cu mâna, până ajung la aproximativ 5mm grosime.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 15-17 minute.
Când sunt gata lăsați-i la răcit pe un grătar metalic.
Se păstrează foarte bine câteva zile într-un recipient închis (eu folosesc o cutie metalică).