Biscuiți cu mascarpone și nuci

AutorMancarea_Sugubatului
DificultateÎncepător

Biscuiți nutritivi și foarte ușor de făcut.
Aveți grijă să folosiți mascarpone rece, de la frigider, și să manevrați repede aluatul.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare27 minuteTimp total37 minute

Ingrediente:

 150 gr făină
 75 gr unt rece de la frigider (cu 80-82%grăsime)
 120 gr mascarpone rece
 1 tsp scorțișoară ceylon
 ¼ tsp nucșoară
 2 mâini de nuci măcinate

Mod de preparare:

1

Într-un bol amestecați făina cu scorțișoara, nucșoara și untul rece până ce obțineți o textură nisipoasă, apoi încorporați brânza mascarpone.

2

Introduceți aluatul la frigider 5-10 minute.

3

Preîncălziți cuptorul la 180˚C cu ventilație. 

4

Pe blatul de lucru pudrat cu făină întindeți o foaie dreptunghiulară de aluat, de aproximativ 2-3mm grosime.

5

Distribuiți nucile măcinate pe suprafața foii de aluat, lăsând goală o margine de aproximativ 2 degete.

6

Apăsați puțin cu sucitorul pentru a se prinde nucile în aluat.

7

Rulați strâns, apoi tăiați ruloul în felii de aproximativ 8-10mm.

8

Așezați feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând câțiva cm distanță între ele, apoi aplatizați-le cu mâna, până ajung la aproximativ 5mm grosime.

9

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 15-17 minute.

10

Când sunt gata lăsați-i la răcit pe un grătar metalic.

11

Se păstrează foarte bine câteva zile într-un recipient închis (eu folosesc o cutie metalică).

Ingrediente

 150 gr făină
 75 gr unt rece de la frigider (cu 80-82%grăsime)
 120 gr mascarpone rece
 1 tsp scorțișoară ceylon
 ¼ tsp nucșoară
 2 mâini de nuci măcinate

Indicații

1

Într-un bol amestecați făina cu scorțișoara, nucșoara și untul rece până ce obțineți o textură nisipoasă, apoi încorporați brânza mascarpone.

2

Introduceți aluatul la frigider 5-10 minute.

3

Preîncălziți cuptorul la 180˚C cu ventilație. 

4

Pe blatul de lucru pudrat cu făină întindeți o foaie dreptunghiulară de aluat, de aproximativ 2-3mm grosime.

5

Distribuiți nucile măcinate pe suprafața foii de aluat, lăsând goală o margine de aproximativ 2 degete.

6

Apăsați puțin cu sucitorul pentru a se prinde nucile în aluat.

7

Rulați strâns, apoi tăiați ruloul în felii de aproximativ 8-10mm.

8

Așezați feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând câțiva cm distanță între ele, apoi aplatizați-le cu mâna, până ajung la aproximativ 5mm grosime.

9

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 15-17 minute.

10

Când sunt gata lăsați-i la răcit pe un grătar metalic.

11

Se păstrează foarte bine câteva zile într-un recipient închis (eu folosesc o cutie metalică).

Note

Biscuiți cu mascarpone și nuci