fbpx

Biscuiți cu mascarpone și nuci

AutorMancarea_Sugubatului
DificultateÎncepător

Biscuiți nutritivi și foarte ușor de făcut.
Aveți grijă să folosiți mascarpone rece, de la frigider, și să manevrați repede aluatul.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire27 minsTimp Total37 mins

Ingrediente:

 150 g făină
 75 g unt rece de la frigider (cu 80-82%grăsime)
 120 g mascarpone rece
 1 linguriță(e) scorțișoară ceylon
 ¼ linguriță(e) nucșoară
 2 mâini de nuci măcinate

Mod de preparare:

1

Într-un bol amestecați făina cu scorțișoara, nucșoara și untul rece până ce obțineți o textură nisipoasă, apoi încorporați brânza mascarpone.

2

Introduceți aluatul la frigider 5-10 minute.

3

Preîncălziți cuptorul la 180˚C cu ventilație. 

4

Pe blatul de lucru pudrat cu făină întindeți o foaie dreptunghiulară de aluat, de aproximativ 2-3mm grosime.

5

Distribuiți nucile măcinate pe suprafața foii de aluat, lăsând goală o margine de aproximativ 2 degete.

6

Apăsați puțin cu sucitorul pentru a se prinde nucile în aluat.

7

Rulați strâns, apoi tăiați ruloul în felii de aproximativ 8-10mm.

8

Așezați feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând câțiva cm distanță între ele, apoi aplatizați-le cu mâna, până ajung la aproximativ 5mm grosime.

9

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 15-17 minute.

10

Când sunt gata lăsați-i la răcit pe un grătar metalic.

11

Se păstrează foarte bine câteva zile într-un recipient închis (eu folosesc o cutie metalică).

Ingrediente

 150 g făină
 75 g unt rece de la frigider (cu 80-82%grăsime)
 120 g mascarpone rece
 1 linguriță(e) scorțișoară ceylon
 ¼ linguriță(e) nucșoară
 2 mâini de nuci măcinate

Direcții

1

Într-un bol amestecați făina cu scorțișoara, nucșoara și untul rece până ce obțineți o textură nisipoasă, apoi încorporați brânza mascarpone.

2

Introduceți aluatul la frigider 5-10 minute.

3

Preîncălziți cuptorul la 180˚C cu ventilație. 

4

Pe blatul de lucru pudrat cu făină întindeți o foaie dreptunghiulară de aluat, de aproximativ 2-3mm grosime.

5

Distribuiți nucile măcinate pe suprafața foii de aluat, lăsând goală o margine de aproximativ 2 degete.

6

Apăsați puțin cu sucitorul pentru a se prinde nucile în aluat.

7

Rulați strâns, apoi tăiați ruloul în felii de aproximativ 8-10mm.

8

Așezați feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând câțiva cm distanță între ele, apoi aplatizați-le cu mâna, până ajung la aproximativ 5mm grosime.

9

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 15-17 minute.

10

Când sunt gata lăsați-i la răcit pe un grătar metalic.

11

Se păstrează foarte bine câteva zile într-un recipient închis (eu folosesc o cutie metalică).

Biscuiți cu mascarpone și nuci