Crăciunul parcă nu e Crăciun fără un desert cu portocale 🍊 și, pentru că aroma lor intensă și acrișoară se completează cu dulceața merișoarelor, am făcut niște biscuiți delicioși 🍪.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul și o linguriță de extract de portocale și se bat bine cu mixerul până rezultă o cremă.
Într-un alt bol se amestecă ingredientele uscate: făina, coaja de la o portocală rasă și un praf de sare, iar apoi se amestecă cu crema de unt.
După ce aluatul se omogenizează, se incorporează merișoarele și apoi se rulează aluatul într-o folie alimentară, până rezultă o formă de salam.
Se lasă aluatul jumătate de oră la frigider, iar apoi se taie felii de aproximativ jumătate de centimetru și se așează într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor, la 170 °C, pentru 15-18 minute. Se scot biscuiții de la cuptor și se lasă să se răcească, apoi se servesc. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se amestecă untul cu zahărul și o linguriță de extract de portocale și se bat bine cu mixerul până rezultă o cremă.
Într-un alt bol se amestecă ingredientele uscate: făina, coaja de la o portocală rasă și un praf de sare, iar apoi se amestecă cu crema de unt.
După ce aluatul se omogenizează, se incorporează merișoarele și apoi se rulează aluatul într-o folie alimentară, până rezultă o formă de salam.
Se lasă aluatul jumătate de oră la frigider, iar apoi se taie felii de aproximativ jumătate de centimetru și se așează într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor, la 170 °C, pentru 15-18 minute. Se scot biscuiții de la cuptor și se lasă să se răcească, apoi se servesc. Poftă bună!