După o săptămână în care anxietatea de separare și-a făcut simțită iar prezența în viața noastră, am zis că e cazul să recurg din nou la rezerve pentru congelat, că se cam terminaseră toate. 🤭
Cum biscuiții populari sunt tare apreciați, nu doar de către noi, dar și de către voi, care i-ați tot încercat în ultimul timp, mi-am propus să îi mai fac și eu.
Iaurtul grecesc, deși nu lipsește din frigider, de data aceasta am prins fix momentul în care se terminase.
Drept urmare, am zis că dacă tot fac modificări, mai aduc și niște îmbunătățiri.
Am înlocuit iaurtul grecesc cu smântână, am adăugat morcovi, nuci și un amestec de mirodenii.
Dacă nu-l aveți sau nu-l folosiți de obicei pe cel din urmă, îl puteți omite, însă morcovul și nuca musai să le puneți 😍
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru că aveam nucile umede de la hidratare și nu le puteam râșni (în general le usuc în cuptor, la foc mic, dar acum timpul mă presa) le-am adăugat în vasul blenderului împreună cu smântâna și rondelele de morcov. Amestecul a ieșit foarte fin, (folosesc Perfectmix de la Tefal) însă puteți alege și varianta de a rade morcovul și măcina nucile pe care să le integrați apoi în amestecul de ingrediente.
Peste amestecul lichid obținut am adăugat gălbenușurile, untul topit și răcit și am omogenizat cu ajutorul unui tel.
La final am integrat făina, bicarbonatul de sodiu și amestecul de mirodenii.
Am obținut un aluat elastic, pe care l-am lăsat la odihnit circa 5 minute.
Am întins apoi aluatul pe blatul înfăinat (grosimea este în funcție de preferințe, însă țineți cont că se mai umflă și în timpul coacerii) și am decupat biscuiții cu ajutorul unei forme metalice trecută de fiecare dată prin făină. Am așezat biscuiții în tavă și i-am înțepat din loc în loc cu o furculiță.
Am copt biscuiții 18 minute, la foc potrivit (circa 170°), în cuptorul preîncălzit. Se păstrează foarte bine câteva zile, în recipient ermetic sau în pungi cu zip, la congelator, pentru mai mult timp.
După coacere îi las la răcit pe un grătar metalic, iar apoi îi pun în pungi cu zip pentru congelator și în recipient ermetic pe cei pe care îi consumăm în decursul a maxim 2 zile.
Așteptăm să ne transmiteți feedback-ul vostru și după ce încercați această nouă variantă 🤗
Ingrediente
Indicații
Pentru că aveam nucile umede de la hidratare și nu le puteam râșni (în general le usuc în cuptor, la foc mic, dar acum timpul mă presa) le-am adăugat în vasul blenderului împreună cu smântâna și rondelele de morcov. Amestecul a ieșit foarte fin, (folosesc Perfectmix de la Tefal) însă puteți alege și varianta de a rade morcovul și măcina nucile pe care să le integrați apoi în amestecul de ingrediente.
Peste amestecul lichid obținut am adăugat gălbenușurile, untul topit și răcit și am omogenizat cu ajutorul unui tel.
La final am integrat făina, bicarbonatul de sodiu și amestecul de mirodenii.
Am obținut un aluat elastic, pe care l-am lăsat la odihnit circa 5 minute.
Am întins apoi aluatul pe blatul înfăinat (grosimea este în funcție de preferințe, însă țineți cont că se mai umflă și în timpul coacerii) și am decupat biscuiții cu ajutorul unei forme metalice trecută de fiecare dată prin făină. Am așezat biscuiții în tavă și i-am înțepat din loc în loc cu o furculiță.
Am copt biscuiții 18 minute, la foc potrivit (circa 170°), în cuptorul preîncălzit. Se păstrează foarte bine câteva zile, în recipient ermetic sau în pungi cu zip, la congelator, pentru mai mult timp.
După coacere îi las la răcit pe un grătar metalic, iar apoi îi pun în pungi cu zip pentru congelator și în recipient ermetic pe cei pe care îi consumăm în decursul a maxim 2 zile.
Așteptăm să ne transmiteți feedback-ul vostru și după ce încercați această nouă variantă 🤗