Biscuiți cu portocale și merișoare

AutorNina
DificultateIntermediar

Crocanți la exterior și plini de fulgi de ovăz, fructe și nuci în interiorul moale, acești biscuiți irezistibili vor deveni favoriții familiei. Puteți să îi serviți calzi, cu înghețată sau să-i păstrați câteva zile într-un recipient etanș.

ShareSave
Randamente28 de porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare13 minuteTimp total28 minute

Ingrediente:

 125 gr făină
 ½ tsp praf de copt
 ¾ tsp de bicarbonat de sodiu
 ¾ tsp sare
 150 gr unt
 75 gr zahăr brun (Demerara)
 5 zahăr brun deschis
 ½ tsp de extract de vanilie
 coaja rasă de la 1 portocală
 coaja rasă de la 1 lămâie
 2 ouă (bătute puțin)
 75 gr fulgi de ovăz
 65 gr nuci tăiate grosier
 125 gr merișoare uscate
 100 gr suc sau lichior de portocale

Mod de preparare:

1

Preîncălziți cuptorul la 190˚C și tapetați tava cu hârtie de copt sau ungeți-o cu puțină grăsime.

2

Puneți merișoarele la macerat și sucul sau lichiorul de portocale timp de o oră, înainte de utilizare.

3

Cerneți împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron și lăsați-le deoparte.

4

Puneți untul, ambele tipuri de zahăr, extractul de vanilie, coaja de portocală, coaja și zeama de lămâie și amestecați-le până când preparatul devine ușor și pufos. Încorporați încet ouăle.

5

Adăugați amestecul de făină treptat, iar apoi adăugați fulgii de ovăz. La final, încorporați nucile și merișoarele strecurate.

6

Puneți în tavă bile de dimensiunea unei linguri de desert, lăsând o distanță de 5 cm între ele. Coaceți 11-13 minute, până când marginile sunt crocante și rumenite, iar mijlocul crescut și pufos. Lăsați biscuiții la răcit în tavă câteva minute după care îi transferați pe un grătar să se răcească în totalitate.

Ingrediente

 125 gr făină
 ½ tsp praf de copt
 ¾ tsp de bicarbonat de sodiu
 ¾ tsp sare
 150 gr unt
 75 gr zahăr brun (Demerara)
 5 zahăr brun deschis
 ½ tsp de extract de vanilie
 coaja rasă de la 1 portocală
 coaja rasă de la 1 lămâie
 2 ouă (bătute puțin)
 75 gr fulgi de ovăz
 65 gr nuci tăiate grosier
 125 gr merișoare uscate
 100 gr suc sau lichior de portocale

Indicații

1

Preîncălziți cuptorul la 190˚C și tapetați tava cu hârtie de copt sau ungeți-o cu puțină grăsime.

2

Puneți merișoarele la macerat și sucul sau lichiorul de portocale timp de o oră, înainte de utilizare.

3

Cerneți împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron și lăsați-le deoparte.

4

Puneți untul, ambele tipuri de zahăr, extractul de vanilie, coaja de portocală, coaja și zeama de lămâie și amestecați-le până când preparatul devine ușor și pufos. Încorporați încet ouăle.

5

Adăugați amestecul de făină treptat, iar apoi adăugați fulgii de ovăz. La final, încorporați nucile și merișoarele strecurate.

6

Puneți în tavă bile de dimensiunea unei linguri de desert, lăsând o distanță de 5 cm între ele. Coaceți 11-13 minute, până când marginile sunt crocante și rumenite, iar mijlocul crescut și pufos. Lăsați biscuiții la răcit în tavă câteva minute după care îi transferați pe un grătar să se răcească în totalitate.

Note

Biscuiți cu portocale și merișoare