fbpx

Biscuiți cu portocale și merișoare

AutorNina
DificultateIntermediar

Crocanți la exterior și plini de fulgi de ovăz, fructe și nuci în interiorul moale, acești biscuiți irezistibili vor deveni favoriții familiei. Puteți să îi serviți calzi, cu înghețată sau să-i păstrați câteva zile într-un recipient etanș.

ShareSalvează
ProduceTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire13 minsTimp Total28 mins

Ingrediente:

 125 g făină
 ½ linguriță(e) praf de copt
 ¾ linguriță(e) de bicarbonat de sodiu
 ¾ linguriță(e) sare
 150 g unt
 75 g zahăr brun (Demerara)
 5 zahăr brun deschis
 ½ linguriță(e) de extract de vanilie
 coaja rasă de la 1 portocală
 coaja rasă de la 1 lămâie
 2 ouă (bătute puțin)
 75 g fulgi de ovăz
 65 g nuci tăiate grosier
 125 g merișoare uscate
 100 g suc sau lichior de portocale

Mod de preparare:

1

Preîncălziți cuptorul la 190˚C și tapetați tava cu hârtie de copt sau ungeți-o cu puțină grăsime.

2

Puneți merișoarele la macerat și sucul sau lichiorul de portocale timp de o oră, înainte de utilizare.

3

Cerneți împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron și lăsați-le deoparte.

4

Puneți untul, ambele tipuri de zahăr, extractul de vanilie, coaja de portocală, coaja și zeama de lămâie și amestecați-le până când preparatul devine ușor și pufos. Încorporați încet ouăle.

5

Adăugați amestecul de făină treptat, iar apoi adăugați fulgii de ovăz. La final, încorporați nucile și merișoarele strecurate.

6

Puneți în tavă bile de dimensiunea unei linguri de desert, lăsând o distanță de 5 cm între ele. Coaceți 11-13 minute, până când marginile sunt crocante și rumenite, iar mijlocul crescut și pufos. Lăsați biscuiții la răcit în tavă câteva minute după care îi transferați pe un grătar să se răcească în totalitate.

Ingrediente

 125 g făină
 ½ linguriță(e) praf de copt
 ¾ linguriță(e) de bicarbonat de sodiu
 ¾ linguriță(e) sare
 150 g unt
 75 g zahăr brun (Demerara)
 5 zahăr brun deschis
 ½ linguriță(e) de extract de vanilie
 coaja rasă de la 1 portocală
 coaja rasă de la 1 lămâie
 2 ouă (bătute puțin)
 75 g fulgi de ovăz
 65 g nuci tăiate grosier
 125 g merișoare uscate
 100 g suc sau lichior de portocale

Direcții

1

Preîncălziți cuptorul la 190˚C și tapetați tava cu hârtie de copt sau ungeți-o cu puțină grăsime.

2

Puneți merișoarele la macerat și sucul sau lichiorul de portocale timp de o oră, înainte de utilizare.

3

Cerneți împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron și lăsați-le deoparte.

4

Puneți untul, ambele tipuri de zahăr, extractul de vanilie, coaja de portocală, coaja și zeama de lămâie și amestecați-le până când preparatul devine ușor și pufos. Încorporați încet ouăle.

5

Adăugați amestecul de făină treptat, iar apoi adăugați fulgii de ovăz. La final, încorporați nucile și merișoarele strecurate.

6

Puneți în tavă bile de dimensiunea unei linguri de desert, lăsând o distanță de 5 cm între ele. Coaceți 11-13 minute, până când marginile sunt crocante și rumenite, iar mijlocul crescut și pufos. Lăsați biscuiții la răcit în tavă câteva minute după care îi transferați pe un grătar să se răcească în totalitate.

Biscuiți cu portocale și merișoare