Dacă vă este dor de biscuiții de casă pe care îi făcea bunica, puteți încerca această rețetă. Se pot mânca simplii sau stafidele se pot schimba cu altceva după plac.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200°C.
Cerne făina și pune-o intr-un castron, unde poti sa framanti, impreuna cu sarea, zahărul, zahărul vanilinat, untul si praful de copt. Marunteste cu degetele untul si amesteca cu restul pana se fac niste firimituri.
Amesteca ouale cu esentele si cu laptele.
Adauga amestecul de lapte peste faina si amesteca bine cu o lingura, pana devine omogen.
Adauga stafidele, se amesteca si incepe sa framanti usor cu mana, cateva secunde, sa se omogenizeze. La nevoie se pune cate un praf de faina pentru ca este un aluat lipicios.
Dupa ce este bine omogenizat, aluatul se intinde cu sucitorul o foaie de 2cm grosime. Se taie in forma dorita si se aseaza in tava, tapetata cu hartie de copt.
Se coace 15-20 minute. Pana se fac aurii deasupra.
Se pot pudra cu zahar pudra sau se servesc ca atare, dupa ce se racesc.
Se pastreaza intr-o cutie inchisa pentru a nu se intari.
Ingrediente
Indicații
Incalziti cuptorul la 200°C.
Cerne făina și pune-o intr-un castron, unde poti sa framanti, impreuna cu sarea, zahărul, zahărul vanilinat, untul si praful de copt. Marunteste cu degetele untul si amesteca cu restul pana se fac niste firimituri.
Amesteca ouale cu esentele si cu laptele.
Adauga amestecul de lapte peste faina si amesteca bine cu o lingura, pana devine omogen.
Adauga stafidele, se amesteca si incepe sa framanti usor cu mana, cateva secunde, sa se omogenizeze. La nevoie se pune cate un praf de faina pentru ca este un aluat lipicios.
Dupa ce este bine omogenizat, aluatul se intinde cu sucitorul o foaie de 2cm grosime. Se taie in forma dorita si se aseaza in tava, tapetata cu hartie de copt.
Se coace 15-20 minute. Pana se fac aurii deasupra.
Se pot pudra cu zahar pudra sau se servesc ca atare, dupa ce se racesc.
Se pastreaza intr-o cutie inchisa pentru a nu se intari.