Biscuiți englezești

AutorKUTT
DificultateIntermediar

Nu știm la voi cum e, dar nouă, când vine vorba despre Regatul Unit, mintea ne zboară la Regină și la celebrul afternoon tea, savurat cu regularitate în fiecare zi, în jurul orei 16. Bine, al treilea gând ne conduce invariabil la… vreme, dar asta e o altă discuție, ce nu își are loc aici, pe această pagină plină de gânduri senine și bunătăți vesele și colorate.

Revenind la ceai, se știe deja că britanicii au cultivat un fel de cult pentru această băutură, devenind maeștri în tehnici de preparare, servire și…socializare la o ceșcuță de ceai bun.

Mai mult de jumătate dintre englezi preferă să îl bea alături de diverse gustări, biscuiți sau prăjiturele de casă. Iar dacă această preferință vine dintr-o țară poziționată pe primele locuri în topul celor mai mari consumatori de ceai din lume, înseamnă că acest amănunt nu trebuie trecut deloc cu vederea atunci când vrei să îți prepari tu însuți o cană cu ceai. Drept urmare, îți lăsăm mai jos rețeta unor biscuiți englezești absolut delicioși, pe care să îi ai pregătiți oricând te apucă pofta de băut ceai.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 500 gr Făină albă
 2 Lingurițe de praf de copt
 2 Linguri de zahăr tos
 100 gr Unt rece
 Fulgi de cocos
 Zeama de la o lămâie
 300 ml Lapte
 1 Ou
 1 Praf de sare

Mod de preparare:

1

Cuptorul aragazului trebuie încălzit la 220 de grade Celsius. De asemenea, și tava în care urmează să coci biscuiți trebuie păstrată la căldură înainte de a fi folosită. Se pare că biscuiților englezești nu le prea place răcoarea.

2

Într-un bol mixează toate ingredientele uscate, mai puțin fulgii de cocos. Rândul lor să intre în scenă va veni mai târziu. Combină, așadar, făina, sarea, praful de copt și zahărul.

3

Adaugă apoi untul rece, tăiat cubulețe și frământă amestecul cu mâna până ce capătă aspectul unor firimituri fine.

4

Acum e momentul să adaugi fulgii de cocos și să stropești totul cu sucul de la o lămâie.

5

Amestecă și joacă-te puțin, formând o adâncitură în mijlocul compoziției, pe care o umpli cu lapte. Pentru scurt timp, vei avea în bol un fel de lac înghețat, înconjurat de dealuri înzăpezite.

6

Cu ajutorul unei furculițe, amestecă ușor totul până obții un aluat ușor de modelat, gata de a fi transferat pe o suprafață plană, bine lustruită în prealabil și presărată cu făină.

7

Cu sucitorul, întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 4 cm.

8

Cu o formă circulară, cu diametru de cca. 5 cm, decupează biscuiții în foaia de aluat. Dacă nu ai o formă specială de patiserie, poți folosi pentru această operațiune un pahar sau o cană cu marginile date prin făină.

9

Frumusețile rotunjoare și parfumate mai trebuie așezate în tava încălzită, pe hârtie de copt și pictate cu puțin ou bătut, cât să devină strălucitoare, așa cum le stă bine unor viitoare delicatese englezești.

10

La cuptor vor sta cam 15 minute, timp în care vor căpăta o poleială de aur, demnă de orice cap încoronat.
Scones, cu gust nobil și rafinat. Merg serviți și cu unt sau gem de caise. So, would you like a cup of tea?

Ustensile și accesorii de bucătărie premium găsiți pe www.kutt.ro

Ingrediente

 500 gr Făină albă
 2 Lingurițe de praf de copt
 2 Linguri de zahăr tos
 100 gr Unt rece
 Fulgi de cocos
 Zeama de la o lămâie
 300 ml Lapte
 1 Ou
 1 Praf de sare

Indicații

1

Cuptorul aragazului trebuie încălzit la 220 de grade Celsius. De asemenea, și tava în care urmează să coci biscuiți trebuie păstrată la căldură înainte de a fi folosită. Se pare că biscuiților englezești nu le prea place răcoarea.

2

Într-un bol mixează toate ingredientele uscate, mai puțin fulgii de cocos. Rândul lor să intre în scenă va veni mai târziu. Combină, așadar, făina, sarea, praful de copt și zahărul.

3

Adaugă apoi untul rece, tăiat cubulețe și frământă amestecul cu mâna până ce capătă aspectul unor firimituri fine.

4

Acum e momentul să adaugi fulgii de cocos și să stropești totul cu sucul de la o lămâie.

5

Amestecă și joacă-te puțin, formând o adâncitură în mijlocul compoziției, pe care o umpli cu lapte. Pentru scurt timp, vei avea în bol un fel de lac înghețat, înconjurat de dealuri înzăpezite.

6

Cu ajutorul unei furculițe, amestecă ușor totul până obții un aluat ușor de modelat, gata de a fi transferat pe o suprafață plană, bine lustruită în prealabil și presărată cu făină.

7

Cu sucitorul, întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 4 cm.

8

Cu o formă circulară, cu diametru de cca. 5 cm, decupează biscuiții în foaia de aluat. Dacă nu ai o formă specială de patiserie, poți folosi pentru această operațiune un pahar sau o cană cu marginile date prin făină.

9

Frumusețile rotunjoare și parfumate mai trebuie așezate în tava încălzită, pe hârtie de copt și pictate cu puțin ou bătut, cât să devină strălucitoare, așa cum le stă bine unor viitoare delicatese englezești.

10

La cuptor vor sta cam 15 minute, timp în care vor căpăta o poleială de aur, demnă de orice cap încoronat.
Scones, cu gust nobil și rafinat. Merg serviți și cu unt sau gem de caise. So, would you like a cup of tea?

Ustensile și accesorii de bucătărie premium găsiți pe www.kutt.ro

Biscuiți englezești