Iata cum niste simpli biscuiti/fursecuri se pot transforma in ceva deosebit prin simplul fapt ca au o forma foarte atragatoare, de ciupercute.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol am pus untura de porc, uleiul, oul, esenta, zaharul pudra, amidonul si praful de copt. Am amestecat totul cu o paleta de bucatarie si apoi am adaugat faina. In functie de marimea oului poate intra mai multa sau mai putina faina. In principiu faina sa adauga pana se obtine un aluat modelabil dar ferm, usor de modelat.
Aluatul l-am format intr-o bila iar daca s-a inmuiat prea tare il puteti lasa la frigider pentru apx. 15-20 minute.
Am format apoi bilute egale din aluat si sunt suficiente pentru a umple o tava obisnuita de cuptor. Am luat apoi o sticla goala obisnuita si am pus ”gura” sticlei in cacao iar apoi am apasat usor pe o biluta. Am procedat asa cu toate bilutele, bagand ”buza” sticlei de fiecare data in cacao inainte de a forma un nou biscuit.
Am dat tava imediat la cuptor la 180 grade pana s-au rumenit f putin (apx. 15-20 min), ideal ar fi sa fie gatite dar sa ramana cat mai ”albe” pentru a fi mai apropiate de culoarea naturala a ciupercilor. Se servesc reci.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol am pus untura de porc, uleiul, oul, esenta, zaharul pudra, amidonul si praful de copt. Am amestecat totul cu o paleta de bucatarie si apoi am adaugat faina. In functie de marimea oului poate intra mai multa sau mai putina faina. In principiu faina sa adauga pana se obtine un aluat modelabil dar ferm, usor de modelat.
Aluatul l-am format intr-o bila iar daca s-a inmuiat prea tare il puteti lasa la frigider pentru apx. 15-20 minute.
Am format apoi bilute egale din aluat si sunt suficiente pentru a umple o tava obisnuita de cuptor. Am luat apoi o sticla goala obisnuita si am pus ”gura” sticlei in cacao iar apoi am apasat usor pe o biluta. Am procedat asa cu toate bilutele, bagand ”buza” sticlei de fiecare data in cacao inainte de a forma un nou biscuit.
Am dat tava imediat la cuptor la 180 grade pana s-au rumenit f putin (apx. 15-20 min), ideal ar fi sa fie gatite dar sa ramana cat mai ”albe” pentru a fi mai apropiate de culoarea naturala a ciupercilor. Se servesc reci.