fbpx

Biscuiți fragezi cu osânză

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Acești biscuiți se realizează din doar 3 ingrediente, sunt potriviți și pentru cei cu alergii și... dispar rapid.
Osânza se poate înlocui cu unt, în cazul în care nu există alergie la produsele lactate și pot fi îmbogățiți nutritiv, în funcție de preferințe.
Neapărat să-i încercați!
Așteptăm vești!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total20 mins

Ingrediente:

 45 g Osânză
 70 g Piure de banane
 100 g Făină
 1 linguri(ă) Coajă de limetă netratată

Mod de preparare:

1

Am adăugat într-un vas osânza la temperatura camerei, piureul de banane și făina, omogenizând cu o spatulă de silicon, apoi cu mâinile, până am obținut un aluat compact.

Am format bile de mărimea unei nuci, pe care le-am așezat în tavă și le-am aplatizat cu ajutorul unei furculițe trecute de fiecare dată prin făină.

Am obținut 12 biscuiți, pe care i-am decorat cu coajă de limetă netratată.

Puteți folosi pentru decor orice alte ingrediente preferate enumerate mai sus sau chiar diverse unturi: arahide, nuci, caju ș.a.

Cum nouă ne plac foarte tare limetele am recurs de data aceasta la coaja acestora, iar aroma finală a fost de nedescris. 🤩

Am introdus tava cu biscuiți în cuptorul preîncălzit pentru circa 13 min, la 170°.

În funcție de cum gestionează cei mici texturile, îi puteți lăsa încă 3-4 minute în plus, pentru a fi crocanți.

Pot fi serviți la micul dejun alături de fructe proaspete, ca și gustare în parc, dar și la cină alături de un derivat lactat, în cazul în care nu există aplv.

Ingrediente

 45 g Osânză
 70 g Piure de banane
 100 g Făină
 1 linguri(ă) Coajă de limetă netratată

Direcții

1

Am adăugat într-un vas osânza la temperatura camerei, piureul de banane și făina, omogenizând cu o spatulă de silicon, apoi cu mâinile, până am obținut un aluat compact.

Am format bile de mărimea unei nuci, pe care le-am așezat în tavă și le-am aplatizat cu ajutorul unei furculițe trecute de fiecare dată prin făină.

Am obținut 12 biscuiți, pe care i-am decorat cu coajă de limetă netratată.

Puteți folosi pentru decor orice alte ingrediente preferate enumerate mai sus sau chiar diverse unturi: arahide, nuci, caju ș.a.

Cum nouă ne plac foarte tare limetele am recurs de data aceasta la coaja acestora, iar aroma finală a fost de nedescris. 🤩

Am introdus tava cu biscuiți în cuptorul preîncălzit pentru circa 13 min, la 170°.

În funcție de cum gestionează cei mici texturile, îi puteți lăsa încă 3-4 minute în plus, pentru a fi crocanți.

Pot fi serviți la micul dejun alături de fructe proaspete, ca și gustare în parc, dar și la cină alături de un derivat lactat, în cazul în care nu există aplv.

Biscuiți fragezi cu osânză