Biscuti deliciosi,fragezi si foarte usor de facut.Daca ai copii in preajma,este momentul perfect sa ii implici.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol mare adauga faina, zaharul si untul tare taiat bucatele.
Lucreaza aluatul cu mana, zdrobeste printre degetele bucatile de unt amestecate cu faina.
Cand nu mai simti bucati mari de unt, adauga galbenusul ,laptele si extractul de vanilie, acum incepe sa framanti.
Aluatul se va forma foarte rapid, cam in 4-5 minute.
Cand s-a format, il transferi intr-o folie de plastic si o dai la frigider pentru o ora cel putin.
Dupa, il intinzi la o grosime de jumatate de centimetru si incepi sa decupezi forme, eu am folosit o forma de inima.
Transfera formele intr-o tava cu hartie de copt si dai biscutii la cuptor 18-20 de minute, la 190 de grade.
Incalzeste frisca lichida.
Zdrobeste ciocolata bucatele mici.
Toarna frisca lichida peste ciocolata si amesteca, se va forma o crema densa.
Trece biscuitii raciti prin crema de ciocolata si transfera-le pe o hartie de copt sau un gratar. Optional poti presara si fistic, cocos sau bomboane.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol mare adauga faina, zaharul si untul tare taiat bucatele.
Lucreaza aluatul cu mana, zdrobeste printre degetele bucatile de unt amestecate cu faina.
Cand nu mai simti bucati mari de unt, adauga galbenusul ,laptele si extractul de vanilie, acum incepe sa framanti.
Aluatul se va forma foarte rapid, cam in 4-5 minute.
Cand s-a format, il transferi intr-o folie de plastic si o dai la frigider pentru o ora cel putin.
Dupa, il intinzi la o grosime de jumatate de centimetru si incepi sa decupezi forme, eu am folosit o forma de inima.
Transfera formele intr-o tava cu hartie de copt si dai biscutii la cuptor 18-20 de minute, la 190 de grade.
Incalzeste frisca lichida.
Zdrobeste ciocolata bucatele mici.
Toarna frisca lichida peste ciocolata si amesteca, se va forma o crema densa.
Trece biscuitii raciti prin crema de ciocolata si transfera-le pe o hartie de copt sau un gratar. Optional poti presara si fistic, cocos sau bomboane.