fbpx

Biscuiti fragezi inveliti in ciocolata.

AutorRuxfoodie
DificultateÎncepător

Biscuti deliciosi,fragezi si foarte usor de facut.Daca ai copii in preajma,este momentul perfect sa ii implici.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

Pentru biscuti:
 150 g Faina
 80 g Unt
 60 g Zahar pudra
 20 ml lapte
 1 Galbenus
 Extract de vanilie
Pentru topping:
 50 g Ciocolata neagra
 30 ml Frisca lichida
Pentru aluat:

Mod de preparare:

1

Intr-un bol mare adauga faina, zaharul si untul tare taiat bucatele.

2

Lucreaza aluatul cu mana, zdrobeste printre degetele bucatile de unt amestecate cu faina.

3

Cand nu mai simti bucati mari de unt, adauga galbenusul ,laptele si extractul de vanilie, acum incepe sa framanti.

4

Aluatul se va forma foarte rapid, cam in 4-5 minute.

5

Cand s-a format, il transferi intr-o folie de plastic si o dai la frigider pentru o ora cel putin.

6

Dupa, il intinzi la o grosime de jumatate de centimetru si incepi sa decupezi forme, eu am folosit o forma de inima.

7

Transfera formele intr-o tava cu hartie de copt si dai biscutii la cuptor 18-20 de minute, la 190 de grade.

Pentru crema de ciocolata:
8

Incalzeste frisca lichida.

9

Zdrobeste ciocolata bucatele mici.

10

Toarna frisca lichida peste ciocolata si amesteca, se va forma o crema densa.

11

Trece biscuitii raciti prin crema de ciocolata si transfera-le pe o hartie de copt sau un gratar. Optional poti presara si fistic, cocos sau bomboane.

Ingrediente

Pentru biscuti:
 150 g Faina
 80 g Unt
 60 g Zahar pudra
 20 ml lapte
 1 Galbenus
 Extract de vanilie
Pentru topping:
 50 g Ciocolata neagra
 30 ml Frisca lichida
Pentru aluat:

Direcții

1

Intr-un bol mare adauga faina, zaharul si untul tare taiat bucatele.

2

Lucreaza aluatul cu mana, zdrobeste printre degetele bucatile de unt amestecate cu faina.

3

Cand nu mai simti bucati mari de unt, adauga galbenusul ,laptele si extractul de vanilie, acum incepe sa framanti.

4

Aluatul se va forma foarte rapid, cam in 4-5 minute.

5

Cand s-a format, il transferi intr-o folie de plastic si o dai la frigider pentru o ora cel putin.

6

Dupa, il intinzi la o grosime de jumatate de centimetru si incepi sa decupezi forme, eu am folosit o forma de inima.

7

Transfera formele intr-o tava cu hartie de copt si dai biscutii la cuptor 18-20 de minute, la 190 de grade.

Pentru crema de ciocolata:
8

Incalzeste frisca lichida.

9

Zdrobeste ciocolata bucatele mici.

10

Toarna frisca lichida peste ciocolata si amesteca, se va forma o crema densa.

11

Trece biscuitii raciti prin crema de ciocolata si transfera-le pe o hartie de copt sau un gratar. Optional poti presara si fistic, cocos sau bomboane.

Biscuiti fragezi inveliti in ciocolata.