Biscuiți „halva”

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Că ne plac untul de arahide și cocosul, nu mai este un secret. Ceea ce nu știți este că ne place și halvaua.
Din experimentele noastre au rezultat, fără să intenționăm acest lucru, niște biscuiți "halva" ge-ni-ali.
Întâmplare mai mult decât fericită. De acum, va putea gusta și Cireșel, ocazional, un biscuite halva.
Spun ocazional întrucât biscuiții sunt foarte dulci, însă sunt o alternativă mai sănătoasă pentru noi cei mari, atunci când avem poftă de halva.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 100 gr Unt de arahide
 50 gr Miere
 70 gr Făină de cocos
 50 gr Faina de orz
 Scorțișoară Ceylon

Mod de preparare:

1

Mai simplu de atât nu se poate.
Toate ingredientele le pun în vasul unui tocător electric cu lamă S și pulsez treptat până obțin o compoziție omogenă.

2

Formez bile aproximativ egale, le aplatizez doar puțin cu palmele, apoi folosesc o furculiță pentru a forma modelul bine cunoscut.
Coc biscuiții 10 minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.

3

La final se pot lăsa la răcit în tavă sau se pot lua ușor cu o spatulă, întrucât sunt foarte fragezi atunci când sunt fierbinți.
Se păstrează în frigider, într-un recipient ermetic.
Textura rămâne fragedă și după răcire, dar sunt mai fermi și au un gust pregnant de halva.
Trebuie neapărat să-i încercați, mai ales dacă alăptați pitici cu aplv, alergie ou sau intoleranță la gluten. Cu siguranță vă vor mai îndulci zilele.
Aștept vești de îndată ce îi testați!

Ingrediente

 100 gr Unt de arahide
 50 gr Miere
 70 gr Făină de cocos
 50 gr Faina de orz
 Scorțișoară Ceylon

Indicații

1

Mai simplu de atât nu se poate.
Toate ingredientele le pun în vasul unui tocător electric cu lamă S și pulsez treptat până obțin o compoziție omogenă.

2

Formez bile aproximativ egale, le aplatizez doar puțin cu palmele, apoi folosesc o furculiță pentru a forma modelul bine cunoscut.
Coc biscuiții 10 minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.

3

La final se pot lăsa la răcit în tavă sau se pot lua ușor cu o spatulă, întrucât sunt foarte fragezi atunci când sunt fierbinți.
Se păstrează în frigider, într-un recipient ermetic.
Textura rămâne fragedă și după răcire, dar sunt mai fermi și au un gust pregnant de halva.
Trebuie neapărat să-i încercați, mai ales dacă alăptați pitici cu aplv, alergie ou sau intoleranță la gluten. Cu siguranță vă vor mai îndulci zilele.
Aștept vești de îndată ce îi testați!

Biscuiți „halva”