Biscuiti spritati

AutorViorica Ionescu
DificultateIntermediar

Am apelat, pentru prepararea acestei rețete de Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie, la caietul îngălbenit de vreme, pentru că nu i-am mai preparat de mult și mi-a fost dor de gustul copilăriei.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 2 Oua
 200 gr Untura Porc
 200 gr Iaurt
 150 gr Zahar Tos
 50 gr Zahar Vanilat
 2 tsp Esenta Valinie
 ½ tsp Bicarbonat
 800 gr Faina

Mod de preparare:

1

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas.

2

Mixăm în continuare, folosind brațul pentru aluaturi și adăugăm, treptat, restul de făină. Punem făină atât cât să iasă un aluat ferm, nelipicios. Cantitatea de făină ar putea să difere, în funcție de ingredientele folosite. Scoatem aluatul pentru biscuiți șprițați cu aromă de vanilie din vas, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră. După acest interval, asamblăm forma specială pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Pornim cuptorul la 180 de grade.

3

Punem aluatul în cuva mașinii, pornim mașina și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime. Așezăm fâșiile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 1 cm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini.

4

Lăsăm, apoi, biscuiții șprițați să se răcească și îi pudrăm cu zahăr vanilat.

Îi păstrăm în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton cu capac, chiar și două săptămâni. Să vă fie de folos!

Ingrediente

 2 Oua
 200 gr Untura Porc
 200 gr Iaurt
 150 gr Zahar Tos
 50 gr Zahar Vanilat
 2 tsp Esenta Valinie
 ½ tsp Bicarbonat
 800 gr Faina

Indicații

1

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas.

2

Mixăm în continuare, folosind brațul pentru aluaturi și adăugăm, treptat, restul de făină. Punem făină atât cât să iasă un aluat ferm, nelipicios. Cantitatea de făină ar putea să difere, în funcție de ingredientele folosite. Scoatem aluatul pentru biscuiți șprițați cu aromă de vanilie din vas, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră. După acest interval, asamblăm forma specială pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Pornim cuptorul la 180 de grade.

3

Punem aluatul în cuva mașinii, pornim mașina și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime. Așezăm fâșiile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 1 cm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini.

4

Lăsăm, apoi, biscuiții șprițați să se răcească și îi pudrăm cu zahăr vanilat.

Îi păstrăm în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton cu capac, chiar și două săptămâni. Să vă fie de folos!

Note

Biscuiti spritati