Blat de pizza

AutorMoodie Foodie
DificultateÎncepător

Pizza ca la mama ei.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

 155 gr faina
 3 gr sare
 10 gr drojdie uscata
 75 gr Grano duro (faina din grau dur)
 10 ml ulei de masline
 125 ml apa

Mod de preparare:

1

Se amesteca faina cu grano duro.

2

Dizolva sarea si drojdia in apa calduta.

3

Se adauga apa peste faina si se amesteca iar apoi adaugam uleiul de masline.

4

Se framanta pana cand se obtine un aluat fin.

5

Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

6

Aluatul se separa in 4 bucati si se intinde pana ajunge la dimensiunea dorita.

7

Se adauga sosul preferat (rosii, smantana sau pesto), condimentele si topping-urile iar la final mozzarella.

8

Se coace in cuptor in tava preincalzita la cea mai mare temperatura posibila, pana cand pizza este crocanta.

Ingrediente

 155 gr faina
 3 gr sare
 10 gr drojdie uscata
 75 gr Grano duro (faina din grau dur)
 10 ml ulei de masline
 125 ml apa

Indicații

1

Se amesteca faina cu grano duro.

2

Dizolva sarea si drojdia in apa calduta.

3

Se adauga apa peste faina si se amesteca iar apoi adaugam uleiul de masline.

4

Se framanta pana cand se obtine un aluat fin.

5

Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

6

Aluatul se separa in 4 bucati si se intinde pana ajunge la dimensiunea dorita.

7

Se adauga sosul preferat (rosii, smantana sau pesto), condimentele si topping-urile iar la final mozzarella.

8

Se coace in cuptor in tava preincalzita la cea mai mare temperatura posibila, pana cand pizza este crocanta.

Note

Blat de pizza