Blat pizza

AutorTeodoraF
DificultateÎncepător

O pizza bună se cunoaște după blat, iar cu această rețetă de aluat o să cuceriți orice amator de pizza. O să postez și rețete de pizza pentru a experimenta acest blat la capacitate maximă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total2 ore 30 minute

Ingrediente:

 500 gr Făină albă, de preferat 650
 400 ml Apă caldă
 7 gr Drojdie uscată
 1 tsp Sare

Mod de preparare:

1

Punem apa caldă într-un bol, adăugăm, drojdia uscata și amestecăm bine.

2

În alt bol încăpător, punem cele 500 g de făină și lingurița de sare si le amestecăm bine.

3

Turnăm apa cu drojdia peste ele si amestecăm până obținem un aluat potrivit.

4

Presărăm făină pe blatul de lucru, după care punem aluatul pe care îl frământăm prin procedura "strech and fold" https://youtu.be/1timJlCT3PM

5

Când este destul de frământat, îl secționăm în 4 și îl lăsăm la dospit, la un loc călduț, timp de două ore.

6

După ce a crescut, se întinde aluatul într-un blat subțire și se adaugă topinguri după gust. În principiu, blatul are nevoie de 15 min la 200 de grade pentru a se găti suficient, dar asta depinde de topinguri și de cât este de subțire întins.

7

O să adaug rețete de pizza folosind acest blat, în curând.

Ingrediente

 500 gr Făină albă, de preferat 650
 400 ml Apă caldă
 7 gr Drojdie uscată
 1 tsp Sare

Indicații

1

Punem apa caldă într-un bol, adăugăm, drojdia uscata și amestecăm bine.

2

În alt bol încăpător, punem cele 500 g de făină și lingurița de sare si le amestecăm bine.

3

Turnăm apa cu drojdia peste ele si amestecăm până obținem un aluat potrivit.

4

Presărăm făină pe blatul de lucru, după care punem aluatul pe care îl frământăm prin procedura "strech and fold" https://youtu.be/1timJlCT3PM

5

Când este destul de frământat, îl secționăm în 4 și îl lăsăm la dospit, la un loc călduț, timp de două ore.

6

După ce a crescut, se întinde aluatul într-un blat subțire și se adaugă topinguri după gust. În principiu, blatul are nevoie de 15 min la 200 de grade pentru a se găti suficient, dar asta depinde de topinguri și de cât este de subțire întins.

7

O să adaug rețete de pizza folosind acest blat, în curând.

Note

Blat pizza