fbpx

Blat pufos de tort

AutorRoxana
DificultateÎncepător

O reteta usoara si gustoasa care ne va face sa nu mai dam banii pe blaturile de tort din comert.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 5 oua
 5 apa rece
 10 zahar
 10 faina
 1 praf de sare
 unt pentru uns forma

Mod de preparare:

1

Pregatim tava, o ungem cu unt si apoi o tapetam cu hartie. Incingem cuptorul la 180 de grade.

2

Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma cu un praf cu sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, care nu curge la ridicare castronului.

3

Adaugam galbenusurile apoi si apa si amestecam usor. Adaugam faina si amestecam usor, cu o spatula, pana se incorporeaza perfect.

4

Adaugam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptor pentru 30-40 de minute, pana trece testul scobitorii. Este esential ca in primele 15 minute sa nu deschidem usa cuptorului ca sa nu oprim blatul din crescut.

5

La final il scoatem din forma si il lasam la racit, apoi il taiem si il umple cu cremele dorite.
Pofta buna! 🙂

Ingrediente

 5 oua
 5 apa rece
 10 zahar
 10 faina
 1 praf de sare
 unt pentru uns forma

Direcții

1

Pregatim tava, o ungem cu unt si apoi o tapetam cu hartie. Incingem cuptorul la 180 de grade.

2

Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma cu un praf cu sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, care nu curge la ridicare castronului.

3

Adaugam galbenusurile apoi si apa si amestecam usor. Adaugam faina si amestecam usor, cu o spatula, pana se incorporeaza perfect.

4

Adaugam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptor pentru 30-40 de minute, pana trece testul scobitorii. Este esential ca in primele 15 minute sa nu deschidem usa cuptorului ca sa nu oprim blatul din crescut.

5

La final il scoatem din forma si il lasam la racit, apoi il taiem si il umple cu cremele dorite.
Pofta buna! 🙂

Blat pufos de tort