fbpx

Boeuf Bourguignon

AutorSavu Flavian
DificultateIntermediar

Am incercat aceasta reteta si este absolut splendida, cred ca este preferata mea! Nu necesita foarte mult talent in bucatarie cat necesita sa stii sa dai guat mancarii si sa pui cantitati corecte.
Va recomand cu incredere sa incercati!

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare2 ore 30 minsTimp de gătire / răcire5 minsTimp Total2 ore 35 mins

Ingrediente:

 1,50 kg carne de vita
 3 ceapa
 750 ml vin rosu
 3 vin ars
 350 g morcov
 300 g telina
 2 praz
 3 ulei floarea soarelui
 2 foi dafin
 rozmarin
 sare de mare
 piper negru macinat
 250 g ciuperci chapignon
 100 g slanina porc afumata
 1 linguriță(e) zahar brun

Mod de preparare:

1

Se spala bucatelele de carne si se usuca prin tamponare. Se curata doua cepe si se taie inele. Apoi, se amesteca cu carnea, vinul rosu si vinarsul, se lasa 30 minute acoperita, la marinat.

2

Se curata morcovii si telina, se curata prazul, se taie in bucati medii. Se scurge carnea (se pastreaza marinata) si se usuca prin tamponare. Se prajeste bine in ulei incins pe toate partile. Se adauga legumele pregatite, dafinul, rozmarinul si marinata, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit, sub capac, la foc mic, timp de cca. doua ore.

3

Intre timp, se curata ciupercile, cele mari se taie pe jumatate sau in sferturi. Restul de ceapa se curata si se toaca. Se taie slanina bucati si se prajeste intr-o tigaie, fara grasime. Se scoate si se lasa sa se scurga pe servetele din hartie. Se prajesc ciupercile si ceapa in grasimea ramasa in tigaie. Se adauga in oala, alaturi de slanina si se asezoneaza cu sare, piper si zahar, dupa gust.

Ingrediente

 1,50 kg carne de vita
 3 ceapa
 750 ml vin rosu
 3 vin ars
 350 g morcov
 300 g telina
 2 praz
 3 ulei floarea soarelui
 2 foi dafin
 rozmarin
 sare de mare
 piper negru macinat
 250 g ciuperci chapignon
 100 g slanina porc afumata
 1 linguriță(e) zahar brun

Direcții

1

Se spala bucatelele de carne si se usuca prin tamponare. Se curata doua cepe si se taie inele. Apoi, se amesteca cu carnea, vinul rosu si vinarsul, se lasa 30 minute acoperita, la marinat.

2

Se curata morcovii si telina, se curata prazul, se taie in bucati medii. Se scurge carnea (se pastreaza marinata) si se usuca prin tamponare. Se prajeste bine in ulei incins pe toate partile. Se adauga legumele pregatite, dafinul, rozmarinul si marinata, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit, sub capac, la foc mic, timp de cca. doua ore.

3

Intre timp, se curata ciupercile, cele mari se taie pe jumatate sau in sferturi. Restul de ceapa se curata si se toaca. Se taie slanina bucati si se prajeste intr-o tigaie, fara grasime. Se scoate si se lasa sa se scurga pe servetele din hartie. Se prajesc ciupercile si ceapa in grasimea ramasa in tigaie. Se adauga in oala, alaturi de slanina si se asezoneaza cu sare, piper si zahar, dupa gust.

Boeuf Bourguignon