Paste Bolognese cu conopida. Aceasta varianta vegana inlocuieste perfect carnea tocata cu conopida si este ideala pentru masa de pranz sau cina.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Varianta mea:
Dupa ce clocoteste apa, se adauga un praf de sare cu o língua de ulei, apoi se pun pastele in apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc mediu.
Se caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei, impreuna cu un praf de sare pana devine aurie.
Se adauga 1 lingura boia de ardei si se amesteca in timp ce mentinem vasul la foc mediu.
Adaugam si usturoiul impreuna cu condimentele (busuioc, cimbru, pieper)
Se adauga conopida maruntita (conopida se spala si se rupe fiecare buchetel in parte, dupa care se baga in blender sau food procesor pt. a o marunti).
Adaugam si pasta de tomate impreuna cu 100 ml de apa si lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Adaugam apa daca este nevoie pana cand conopida este gatita.
Dupa ce s-a fiert conopida, adugam pastele peste sosul obtinut si mai lasam pe foc inca 5 minute.
Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul proaspat, tocat marunt, peste pastele Bolognese.
Ingrediente
Indicații
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Varianta mea:
Dupa ce clocoteste apa, se adauga un praf de sare cu o língua de ulei, apoi se pun pastele in apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc mediu.
Se caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei, impreuna cu un praf de sare pana devine aurie.
Se adauga 1 lingura boia de ardei si se amesteca in timp ce mentinem vasul la foc mediu.
Adaugam si usturoiul impreuna cu condimentele (busuioc, cimbru, pieper)
Se adauga conopida maruntita (conopida se spala si se rupe fiecare buchetel in parte, dupa care se baga in blender sau food procesor pt. a o marunti).
Adaugam si pasta de tomate impreuna cu 100 ml de apa si lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Adaugam apa daca este nevoie pana cand conopida este gatita.
Dupa ce s-a fiert conopida, adugam pastele peste sosul obtinut si mai lasam pe foc inca 5 minute.
Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul proaspat, tocat marunt, peste pastele Bolognese.