Bomboane Raffaello

Autorbleau.corina
DificultateÎncepător

O rețetă extrem de ușor de preparat, ieftina și delicioasa

ShareSave
Randamente50 de porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 250 gr Lapte praf
 250 gr Unt Unirea
 10 ml Esența migdale
 250 gr Zahar pudra
 140 gr Nuca de cocos
 100 gr Alune, migdale, caju sau orice preferați prăjite și nesărate

Mod de preparare:

1

Această rețetă nu necesita coacere și nici multa pregătire, trebuie doar sa urmați instrucțiunile și nu aveți cum să dați greș.

Așadar, se lasă untul la temperatura camerei și se freacă cu zaharul.

2

Se adaugă apoi în ploaie laptele, amestecând continuu cu o spatula iar când începe să se îngroașe cu mana. Daca aveți aparat de bucătărie, cu atât mai bine și mai simplu.

3

La jumătatea cantității de lapte praf, se adaugă și esența, pentru a inmuia puțin amestecul și se continuă cu laptele praf.

4

Ultimul ingredient este nuca de cocos, unde se pune jumătate din cantitatea,aproximativ 70g. Consistenta amestecului este ca de coca, puțin nisipos, se simte la atingere. Mare grija sa nu rămână cocoloașe de lapte, zahar sau chiar și unt.

5

Se pune la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră, timp in care untul este absorbit de nuca de cocos și de lapte.

6

După ce s-a așezat bine, consistenta diferă, fiind mai tare și mai ușor de manevrat.

Cu o linguriță, se ia din amestec și se formează în mână bomboana,pentru a fi cam de aceeași mărime toate.

7

Se adaugă alunele, una sau doua, după mărime sau preferințe și se tăvălesc prin nuca de cocos rămasă.

8

Vor ieși aproximativ 40-50 de bomboane, numai bune de savurat.

Să aveți poftă!

Ingrediente

 250 gr Lapte praf
 250 gr Unt Unirea
 10 ml Esența migdale
 250 gr Zahar pudra
 140 gr Nuca de cocos
 100 gr Alune, migdale, caju sau orice preferați prăjite și nesărate

Indicații

1

Această rețetă nu necesita coacere și nici multa pregătire, trebuie doar sa urmați instrucțiunile și nu aveți cum să dați greș.

Așadar, se lasă untul la temperatura camerei și se freacă cu zaharul.

2

Se adaugă apoi în ploaie laptele, amestecând continuu cu o spatula iar când începe să se îngroașe cu mana. Daca aveți aparat de bucătărie, cu atât mai bine și mai simplu.

3

La jumătatea cantității de lapte praf, se adaugă și esența, pentru a inmuia puțin amestecul și se continuă cu laptele praf.

4

Ultimul ingredient este nuca de cocos, unde se pune jumătate din cantitatea,aproximativ 70g. Consistenta amestecului este ca de coca, puțin nisipos, se simte la atingere. Mare grija sa nu rămână cocoloașe de lapte, zahar sau chiar și unt.

5

Se pune la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră, timp in care untul este absorbit de nuca de cocos și de lapte.

6

După ce s-a așezat bine, consistenta diferă, fiind mai tare și mai ușor de manevrat.

Cu o linguriță, se ia din amestec și se formează în mână bomboana,pentru a fi cam de aceeași mărime toate.

7

Se adaugă alunele, una sau doua, după mărime sau preferințe și se tăvălesc prin nuca de cocos rămasă.

8

Vor ieși aproximativ 40-50 de bomboane, numai bune de savurat.

Să aveți poftă!

Note

Bomboane Raffaello