fbpx

Borș cu lobodă și dovlecel

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Un alt mod de a omagia vara cu tot ce-ți poate oferi ea mai bun și proaspăt este această ciorbă de vară, cu lobodă și dovlecel, dreasă cu ou și acrită cu borș, un preparat plin de vitamine (vit C și K) și minerale (fier, calciu).

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 3 linguri(ă) ulei
 3 cepe
 sare
 1 morcov
 1 rădăcină mică de țelină
 1 rădăcină de păstârnac
 1 rădăcină de pătrunjel
 4 legături lobodă roșie
 1 dovlecel
 100 ml suc de roșii
 2 linguriță(e) apă
 400 ml borș
 1 ou
 Pătrunjel proaspăt
 Mărar proaspăt
 Leuștean proaspăt

Mod de preparare:

1

Cureți și speli legumele.
În oala pentru ciorbă, călești ceapa câteva minute, în puțin ulei încins. Adaugi sare, după gust, morcovul și albitura (pătrunjel, păstârnac, țelină) date pe răzătoarea mică și amesteci bine.

2

Speli loboda și o tai fâșii scurte, o adaugi în oală și amesteci. Adaugi și sucul de roșii.

3

Completezi apoi cu aprox 2 l apă, adaugi și dovlecelul și lași să fiarbă aprox 40 de minute. Când legumele sunt fierte, adaugi borș, după gust, amesteci și deguști.

4

Separat, spargi oul într-un bol și iei din ciorbă cu polonicul, turnând peste ou și amestecând bine.
Torni apoi acest amestec înapoi în ciorbă. Bătându-l separat, eviți coagularea oului.

5

Mai lași să fiarbă cam 3 minute, iei focul și adaugi verdețurile de sezon, tocate mărunt.
Servești cu usturoi verde.

Poftă Bună!

Ingrediente

 3 linguri(ă) ulei
 3 cepe
 sare
 1 morcov
 1 rădăcină mică de țelină
 1 rădăcină de păstârnac
 1 rădăcină de pătrunjel
 4 legături lobodă roșie
 1 dovlecel
 100 ml suc de roșii
 2 linguriță(e) apă
 400 ml borș
 1 ou
 Pătrunjel proaspăt
 Mărar proaspăt
 Leuștean proaspăt

Direcții

1

Cureți și speli legumele.
În oala pentru ciorbă, călești ceapa câteva minute, în puțin ulei încins. Adaugi sare, după gust, morcovul și albitura (pătrunjel, păstârnac, țelină) date pe răzătoarea mică și amesteci bine.

2

Speli loboda și o tai fâșii scurte, o adaugi în oală și amesteci. Adaugi și sucul de roșii.

3

Completezi apoi cu aprox 2 l apă, adaugi și dovlecelul și lași să fiarbă aprox 40 de minute. Când legumele sunt fierte, adaugi borș, după gust, amesteci și deguști.

4

Separat, spargi oul într-un bol și iei din ciorbă cu polonicul, turnând peste ou și amestecând bine.
Torni apoi acest amestec înapoi în ciorbă. Bătându-l separat, eviți coagularea oului.

5

Mai lași să fiarbă cam 3 minute, iei focul și adaugi verdețurile de sezon, tocate mărunt.
Servești cu usturoi verde.

Poftă Bună!

Borș cu lobodă și dovlecel