Un aperitiv foarte ușor pentru masa de Crăciun sau mesele în familie din perioada sărbătorilor de iarnă. Toți iubitorii de brânză și spanac îl vor adora.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 185 de grade Celsius.
Într-un bol, se amestecă brânza aleasă rasă cu piureul de spanac, sarea și piperul până se obține o umplutură fină.
Se ia o bucată de aluat foietaj și se așează pe hârtia de copt, după care se taie în forma unui brad.
Se distribuie uniform umplutura pe suprafața aluatului și se acoperă cu cea de-a doua bucată de aluat.
Se aranjează cu mâinile în așa fel încât umplutura să fie distribuită uniform sub cea de-a doua bucată de aluat și se ”sigilează bradul” de jur-împrejur.
Se taie linii orizontale de-a lungul bradului, fiecare linie mai aproape de centrul ”bradului”.
Vârful se lasă sub forma unui mic triunghi.
Cu grijă, se ridică fiecare linie de aluat și se învârte de două ori.
Când procedeul de la pasul 8 a fost făcut pentru întregul foietaj, se unge ”bradul” cu gălbenușul bătut.
Se coace pentru 35 de minute.
Ingrediente
Indicații
Se preîncălzește cuptorul la 185 de grade Celsius.
Într-un bol, se amestecă brânza aleasă rasă cu piureul de spanac, sarea și piperul până se obține o umplutură fină.
Se ia o bucată de aluat foietaj și se așează pe hârtia de copt, după care se taie în forma unui brad.
Se distribuie uniform umplutura pe suprafața aluatului și se acoperă cu cea de-a doua bucată de aluat.
Se aranjează cu mâinile în așa fel încât umplutura să fie distribuită uniform sub cea de-a doua bucată de aluat și se ”sigilează bradul” de jur-împrejur.
Se taie linii orizontale de-a lungul bradului, fiecare linie mai aproape de centrul ”bradului”.
Vârful se lasă sub forma unui mic triunghi.
Cu grijă, se ridică fiecare linie de aluat și se învârte de două ori.
Când procedeul de la pasul 8 a fost făcut pentru întregul foietaj, se unge ”bradul” cu gălbenușul bătut.
Se coace pentru 35 de minute.