Brandy BBQ Ribs la cuptor

AutorBuzura
DificultateIntermediar

Costițele BBQ sunt o mâncare ideală atât pentru o cină în familie cât și pentru o seară cu prietenii. Este o rețetă cu care nu aveți cum să dați greș, atât timp cât respectați cu precizie timpul de gătire și temperatura aferentă acestuia.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare3 ore 10 minuteTimp total4 ore 10 minute

Ingrediente:

 1 kg Scăriță de porc proaspătă
 50 gr Condimente de costițe bbq
 150 gr Sos barbecue
 50 gr Cognac (poate să fie de casă sau din comerț)
 Sare și piper negru, după gust

Mod de preparare:

1

Se pun costițele la marinat împreună cu 20g de cognac și condimentele și se țin așa o oră.

2

Se preîncălzește cuptorul la 170g la modul convențional. Costițele se pun într-o tavă care se acoperă cât mai "ermetic" posibil cu staniol. Se pun la cuptorul deja preîncălzit și se țin la gătit 120 de minute.

3

Între timp, pregătim sosul bbq, într-o cratiță, la foc mic, pe care îl încălzim la 80 de grade Celsius după care adăugăm cognacul rămas.

4

După ce scoatem costițele, ridicăm folia și verificăm dacă acestea sunt gătite. Ne dăm seama că sunt gătite când încercăm să scoatem oasele din ele iar acestea ies cu ușurință. Dacă costițele nu sunt gătite, se acoperă din nou cu folie și se mai lasă 30 minute, la aceeași temperatură.

5

Dacă sunt gătite, se acoperă în întregime cu sosul barbeque, care se distribuie uniform cu o pensulă.

6

Costițele se reintroduc în cuptor, la o temperatură de 220 de grade și se țin timp de 10-15-20 minute, după gust, în funcție de cât doriți să fie de crocante la suprafață.

Ingrediente

 1 kg Scăriță de porc proaspătă
 50 gr Condimente de costițe bbq
 150 gr Sos barbecue
 50 gr Cognac (poate să fie de casă sau din comerț)
 Sare și piper negru, după gust

Indicații

1

Se pun costițele la marinat împreună cu 20g de cognac și condimentele și se țin așa o oră.

2

Se preîncălzește cuptorul la 170g la modul convențional. Costițele se pun într-o tavă care se acoperă cât mai "ermetic" posibil cu staniol. Se pun la cuptorul deja preîncălzit și se țin la gătit 120 de minute.

3

Între timp, pregătim sosul bbq, într-o cratiță, la foc mic, pe care îl încălzim la 80 de grade Celsius după care adăugăm cognacul rămas.

4

După ce scoatem costițele, ridicăm folia și verificăm dacă acestea sunt gătite. Ne dăm seama că sunt gătite când încercăm să scoatem oasele din ele iar acestea ies cu ușurință. Dacă costițele nu sunt gătite, se acoperă din nou cu folie și se mai lasă 30 minute, la aceeași temperatură.

5

Dacă sunt gătite, se acoperă în întregime cu sosul barbeque, care se distribuie uniform cu o pensulă.

6

Costițele se reintroduc în cuptor, la o temperatură de 220 de grade și se țin timp de 10-15-20 minute, după gust, în funcție de cât doriți să fie de crocante la suprafață.

Note

Brandy BBQ Ribs la cuptor