Branzoiace rumene si parfumate , pudrate cu zahar din belsug.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu cei 40 de ml de lapte caldut ,untul si vanilia pana se omogenizeaza bine apoi se adauga si galbenusurile si sarea.
Separat faina se cerne si se amesteca cu coaja rasa de la o lamaie , apoi amestecul lichid de mai sus se toarna peste faina si se framanta bine cu mana pana devine neted, cam ca si un aluat de cozonac.
Se acopera apoi cu folie si se lasa la dospit cam o ora , timp in care isi va dubla volumul.
Cat timp aluatul creste , amestecam branza de vaci cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia, sarea , 2 galbenusuri,gris/pesmet.
Se omogenizeza bine si apoi se lasa deoparte.
Dupa ce aluatul a crescut, se rastoarna pe blatul de lucru presarat cu faina si se intinde cu palmele cam 20*40 cm si se taie in 8 patrate pe cat posibil egale.
In mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura de umplutura si se pliaza colturile catre mijloc, apoi se asaza intr-o tava in care am pus hartie de copt , dar cu spatiu intre ele pentru ca vor creste mult.
Se acopera branzoaicele cu un prosop curat si se mai lasa jumatate de ora la dospit. Intre timp se porneste aragazul la 190 grade .
Se ung branzoaicele cu amestecul de ou si 3 linuri de lapte si se introduc in cuptor 20 de minute la 190 de rade.
Apoi se scot si se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar.
Ingrediente
Indicații
Drojdia se amesteca cu cei 40 de ml de lapte caldut ,untul si vanilia pana se omogenizeaza bine apoi se adauga si galbenusurile si sarea.
Separat faina se cerne si se amesteca cu coaja rasa de la o lamaie , apoi amestecul lichid de mai sus se toarna peste faina si se framanta bine cu mana pana devine neted, cam ca si un aluat de cozonac.
Se acopera apoi cu folie si se lasa la dospit cam o ora , timp in care isi va dubla volumul.
Cat timp aluatul creste , amestecam branza de vaci cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia, sarea , 2 galbenusuri,gris/pesmet.
Se omogenizeza bine si apoi se lasa deoparte.
Dupa ce aluatul a crescut, se rastoarna pe blatul de lucru presarat cu faina si se intinde cu palmele cam 20*40 cm si se taie in 8 patrate pe cat posibil egale.
In mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura de umplutura si se pliaza colturile catre mijloc, apoi se asaza intr-o tava in care am pus hartie de copt , dar cu spatiu intre ele pentru ca vor creste mult.
Se acopera branzoaicele cu un prosop curat si se mai lasa jumatate de ora la dospit. Intre timp se porneste aragazul la 190 grade .
Se ung branzoaicele cu amestecul de ou si 3 linuri de lapte si se introduc in cuptor 20 de minute la 190 de rade.
Apoi se scot si se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar.