fbpx

Briosa pufoasa cu ciocolata si curmale

Autormama_debaiat
DificultateIntermediar

Briosa pandispan.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 6 oua
 300 g faina
 150 g zahar
 100 g curmale
 200 ml lapte
 50 g ciocolata neagra
 1 linguri(ă) cacao
 5 ulei

Mod de preparare:

1

Avem pregatite toate cele necesare.

2

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam peste galbenusuri uleiul amestecam bine si lasam deoparte.

3

Batem albusurile cu zaharul spuma pana devine o bezea.

4

Adaugam galbenusurile peste albusuri. Turnam in ploaie faina amestecand de sus in jos cu o spatula. Impartim compozitia in 2 parti egale. Intr-una punem lingura de cacao. Taiem rondele curmalele si le incorporam in aluat. Punem totul intr-o forma, in ordinea pe care o doriti si dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.

5

Intre timp briosa s-a racit si pregatim toppingul de ciocolata. Topim ciocolata in lapte si lasam la racit.

6

Adaugam topping-ul peste briosa si ornam cu fructe de padure.

7

Pofta buna!

Ingrediente

 6 oua
 300 g faina
 150 g zahar
 100 g curmale
 200 ml lapte
 50 g ciocolata neagra
 1 linguri(ă) cacao
 5 ulei

Direcții

1

Avem pregatite toate cele necesare.

2

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam peste galbenusuri uleiul amestecam bine si lasam deoparte.

3

Batem albusurile cu zaharul spuma pana devine o bezea.

4

Adaugam galbenusurile peste albusuri. Turnam in ploaie faina amestecand de sus in jos cu o spatula. Impartim compozitia in 2 parti egale. Intr-una punem lingura de cacao. Taiem rondele curmalele si le incorporam in aluat. Punem totul intr-o forma, in ordinea pe care o doriti si dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.

5

Intre timp briosa s-a racit si pregatim toppingul de ciocolata. Topim ciocolata in lapte si lasam la racit.

6

Adaugam topping-ul peste briosa si ornam cu fructe de padure.

7

Pofta buna!

Briosa pufoasa cu ciocolata si curmale