Briose cu afine by Julienne

AutorEverything_julienne
DificultateÎncepător

Reteta aceasta este foarte simpla, super rapida si puteti folosi fie afine proaspete, fie congelate.

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 195 gr faina
 150 gr zahar brun
 ½ tsp sare
 2 praf de copt
 80 ml ulei
 1 ou mare
 100 ml lapte
 esenta de vanilie
 200 gr afine

Mod de preparare:

1

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

2

Se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol mare.

3

Intr-o cana se adauga oul, uleiul, laptele si vanilia si se amesteca.

4

Se adauga lichidele la solide si se amesteca putin, iar apoi adaugam afinele.

5

Se pune amestecul in formele de briose, umpland aproximativ 3/4 din forma, iar deasupra se presara putin zahar brun, pentru o textura crocanta.

6

Se pun pentru 15-20 de minute la cuptor pana cand sunt caramelizate deasupra. Se poate face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt coapte.

Ingrediente

 195 gr faina
 150 gr zahar brun
 ½ tsp sare
 2 praf de copt
 80 ml ulei
 1 ou mare
 100 ml lapte
 esenta de vanilie
 200 gr afine

Indicații

1

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

2

Se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol mare.

3

Intr-o cana se adauga oul, uleiul, laptele si vanilia si se amesteca.

4

Se adauga lichidele la solide si se amesteca putin, iar apoi adaugam afinele.

5

Se pune amestecul in formele de briose, umpland aproximativ 3/4 din forma, iar deasupra se presara putin zahar brun, pentru o textura crocanta.

6

Se pun pentru 15-20 de minute la cuptor pana cand sunt caramelizate deasupra. Se poate face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt coapte.

Briose cu afine by Julienne