fbpx

Brioșe cu afine și fulgi de migdale

Autorszolosi.i
DificultateIntermediar

Îți plac prăjiturile cu fructe de pădure ? Încearcă această rețetă de brioșe cu afine și fulgi de migdale !

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 250 g afine
 125 g nuci
 300 g făină
 100 g zahăr
 praf de copt
 un ou
 190 ml suc de portocale
 125 ml ulei
 coajă de portocale
Pentru servit
 100 g zahăr pudră
 100 g migdale feliate

Mod de preparare:

1

Se amestecă ingredientele seci adică făina, zahărul, praful de copt și se lasă deoparte.

2

Oul se amestecă cu sucul de portocale, uleiul și coaja de portocală rasă.

3

Se unesc cele două amestecuri, se încorporează bine ingredientele seci cu acelea lichide și apoi se pun afinele și nucile.

4

Se toarnă în formele de brioșe și se coc 20 de minute.
Se servesc presărate cu zahăr pudră, fulgi de migdale și fructe. Se pot orna cu mentă.

Sfaturi
5

Afinele trebuie să fie scurse de apă atunci când se adaugă în aluat. Pentru ca afinele să fie bine repartizate în toate brioșele, acestea se trec prin făină înainte.

Ingrediente

 250 g afine
 125 g nuci
 300 g făină
 100 g zahăr
 praf de copt
 un ou
 190 ml suc de portocale
 125 ml ulei
 coajă de portocale
Pentru servit
 100 g zahăr pudră
 100 g migdale feliate

Direcții

1

Se amestecă ingredientele seci adică făina, zahărul, praful de copt și se lasă deoparte.

2

Oul se amestecă cu sucul de portocale, uleiul și coaja de portocală rasă.

3

Se unesc cele două amestecuri, se încorporează bine ingredientele seci cu acelea lichide și apoi se pun afinele și nucile.

4

Se toarnă în formele de brioșe și se coc 20 de minute.
Se servesc presărate cu zahăr pudră, fulgi de migdale și fructe. Se pot orna cu mentă.

Sfaturi
5

Afinele trebuie să fie scurse de apă atunci când se adaugă în aluat. Pentru ca afinele să fie bine repartizate în toate brioșele, acestea se trec prin făină înainte.

Brioșe cu afine și fulgi de migdale