Un desert simplu, minunat si perfect pentru un moment in care ne este pofta de ceva dulce. Briosele pot fi personalizate in functie de preferintele noastre si de ingredientele pe care le avem la indemana. Astazi va propun o reteta de briose cu iaurt si afine. Foarte bune, pufoase si aromate .
Ingrediente:
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pana se topeste zaharul.
Aduagam ouale treptat si continuam sa mixam.
Adugam iaurtul si laptele trepatat si mixam compozitia pentru a omogeniza ingredientele.
Adaugam faina, praful de copt, praful de sare si esenta de rom si cu ajutorul unei spatule amestecam bine toate ingredientele.
La final adaugam afinele si omogenizam aluatul.
Intr-o tava pentru briose tapetata cu forme de briose (de silicon sau de hartie) punem compozitia si umple 3/4 formele pentru ca ele vor creste. Mie mi-au iesit 12 briose, exact numarul de briose pe care il avea tava. Eu am presarat si fulgi de ciocolata deasupra.
In cuptorul preincalzit la 220˚C, transferam tava cu briose. Lasam briosele la temperatura mai mare 10 minute pana se activeaza agentii de crestere. Dupa, regelam cuptorul al 190˚C si le mai lasam inca 20 de minute pana se coc.
Le putem servi dimineata la micul dejul alaturi de un ceai, lapte sau cafea. Sunt minunate si aromate!
Ingrediente
Indicații
Untul la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pana se topeste zaharul.
Aduagam ouale treptat si continuam sa mixam.
Adugam iaurtul si laptele trepatat si mixam compozitia pentru a omogeniza ingredientele.
Adaugam faina, praful de copt, praful de sare si esenta de rom si cu ajutorul unei spatule amestecam bine toate ingredientele.
La final adaugam afinele si omogenizam aluatul.
Intr-o tava pentru briose tapetata cu forme de briose (de silicon sau de hartie) punem compozitia si umple 3/4 formele pentru ca ele vor creste. Mie mi-au iesit 12 briose, exact numarul de briose pe care il avea tava. Eu am presarat si fulgi de ciocolata deasupra.
In cuptorul preincalzit la 220˚C, transferam tava cu briose. Lasam briosele la temperatura mai mare 10 minute pana se activeaza agentii de crestere. Dupa, regelam cuptorul al 190˚C si le mai lasam inca 20 de minute pana se coc.
Le putem servi dimineata la micul dejul alaturi de un ceai, lapte sau cafea. Sunt minunate si aromate!