Brioșe cu afine și ovăz

AutorKristina
DificultateIntermediar

Aceste brioșe sunt perfecte pentru micul dejun, o cină lejeră sau chiar pentru o gustare.

ShareSalvează
Randamente12 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 100 gr făină albă
 100 gr făină neagră
 ½ tsp cu bicarbonat de sodiu
 1 tsp cu praf de copt
 90 gr ovăz + 1 lingură pentru decor
 60 gr zahăr pudră
 180 gr afine proaspete
 2 ouă medii
 284 ml smântână
 6 tbsp cu miere
 6 tbsp cu ulei de floarea-soarelui
 o formă de brioșe cu 12 găuri, căptușite cu hârtie pentru brioșe

Mod de preparare:

1

Preîncălzește cuptorul la 180˚C. Cerne făina albă și neagră într-un castron, eliminând tărâțele lăsate în sită. Adaugă bicarbonatul de sodiu, praful de copt, ovăzul și zahărul. Amestecă, apoi presară afinele. Amestecă ușor.

2

Bate ouăle într-un castron mare, apoi adaugă smântâna, mierea și uleiul. Bate-le cu o furculiță. Toarnă amestecul de ou în ingredientele uscate și omogenizează cu grijă pentru a nu sfărâma afinele. Cu o lingură toarnă compoziția în formele pentru brioșe. Presară deasupra ovăzul rămas.

3

Coace timp de 20 de minute, până când brioșele cu crescut și devin aurii. Servește-le reci sau calde.

Ingrediente

 100 gr făină albă
 100 gr făină neagră
 ½ tsp cu bicarbonat de sodiu
 1 tsp cu praf de copt
 90 gr ovăz + 1 lingură pentru decor
 60 gr zahăr pudră
 180 gr afine proaspete
 2 ouă medii
 284 ml smântână
 6 tbsp cu miere
 6 tbsp cu ulei de floarea-soarelui
 o formă de brioșe cu 12 găuri, căptușite cu hârtie pentru brioșe

Indicații

1

Preîncălzește cuptorul la 180˚C. Cerne făina albă și neagră într-un castron, eliminând tărâțele lăsate în sită. Adaugă bicarbonatul de sodiu, praful de copt, ovăzul și zahărul. Amestecă, apoi presară afinele. Amestecă ușor.

2

Bate ouăle într-un castron mare, apoi adaugă smântâna, mierea și uleiul. Bate-le cu o furculiță. Toarnă amestecul de ou în ingredientele uscate și omogenizează cu grijă pentru a nu sfărâma afinele. Cu o lingură toarnă compoziția în formele pentru brioșe. Presară deasupra ovăzul rămas.

3

Coace timp de 20 de minute, până când brioșele cu crescut și devin aurii. Servește-le reci sau calde.

Brioșe cu afine și ovăz