fbpx

Briose cu ciocolata

AutorAndra
DificultateÎncepător

Aceste cupcakes de ciocolată sunt super gustoase și ușor de făcut, glazura de crema de brânză completează aluatul de ciocolată atât de bine și folosind câteva decorațiuni drăguțe de Crăciun puteți obține cupcakes super drăguțe de Crăciun. Bucurați-vă!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 3 oua
 80 g unt
 80 ml lapte
 200 g ciocolata
 175 g faina
 20 g zahar vanilat
 2 linguri(ă) extract de vanilie
 350 g crema de branza
 50 g zahar pudra

Mod de preparare:

1

Cât timp ciocolata si untul se topesc, se amesteca ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și o lingura din extractul de vanilie și mixam până când devin o spuma deschisă la culoare. Se adaugă ciocolata topita peste oua și se amestecă ușor. Se cerne ușor făina și se amestecă cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. La final adăugăm laptele și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă, fluidă dar groasă.

2

Punem compoziția in forme de brioșe și le coacem la 180°C pentru 15 minute pe funcția de căldură sus jos cu ventilatie.

3

Pentru frosting folosim crema de brânză amestecată cu extract de vanilie și zahăr pudra. Pentru decor eu am folosit figurine din zahar cu motive de Crăciun.

Ingrediente

 3 oua
 80 g unt
 80 ml lapte
 200 g ciocolata
 175 g faina
 20 g zahar vanilat
 2 linguri(ă) extract de vanilie
 350 g crema de branza
 50 g zahar pudra

Direcții

1

Cât timp ciocolata si untul se topesc, se amesteca ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și o lingura din extractul de vanilie și mixam până când devin o spuma deschisă la culoare. Se adaugă ciocolata topita peste oua și se amestecă ușor. Se cerne ușor făina și se amestecă cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. La final adăugăm laptele și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă, fluidă dar groasă.

2

Punem compoziția in forme de brioșe și le coacem la 180°C pentru 15 minute pe funcția de căldură sus jos cu ventilatie.

3

Pentru frosting folosim crema de brânză amestecată cu extract de vanilie și zahăr pudra. Pentru decor eu am folosit figurine din zahar cu motive de Crăciun.

Briose cu ciocolata