Brioșe cu blat delicios de ciocolată și lămâie, ornate cu cremă de ciocolată și decorate cu caramel crocant.
Ingrediente:
Mod de preparare:
se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe de copt. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 12 brioșe, care se lasă la răcit.
se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu 60 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită.
se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele.
Se decorează cu caramel crocant rupt bucățele.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe de copt. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 12 brioșe, care se lasă la răcit.
se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu 60 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită.
se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele.
Se decorează cu caramel crocant rupt bucățele.
Poftă Bună!