Brioșe cu ciocolată, lămâie și caramel crocant

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Brioșe cu blat delicios de ciocolată și lămâie, ornate cu cremă de ciocolată și decorate cu caramel crocant.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru brioșe:
 3 ouă
 2 zahăr brut
 sare
 75 ml ulei
 30 gr ciocolată
 1 tsp coajă rasă de lămâie ținută în zahăr la borcan
 5 gr praf de copt
 120 gr făină albă
Pentru cremă:
 125 gr cremă mascarpone
 100 ml frișcă lichidă
 60 gr ciocolată
Pentru decor:
 Caramel crocant

Mod de preparare:

Pentru brioșe:
1

se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe de copt. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 12 brioșe, care se lasă la răcit.

Pentru cremă:
2

se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu 60 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită.

Pentru decor:
3

se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele.

4

Se decorează cu caramel crocant rupt bucățele.
Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru brioșe:
 3 ouă
 2 zahăr brut
 sare
 75 ml ulei
 30 gr ciocolată
 1 tsp coajă rasă de lămâie ținută în zahăr la borcan
 5 gr praf de copt
 120 gr făină albă
Pentru cremă:
 125 gr cremă mascarpone
 100 ml frișcă lichidă
 60 gr ciocolată
Pentru decor:
 Caramel crocant

Indicații

Pentru brioșe:
1

se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe de copt. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 12 brioșe, care se lasă la răcit.

Pentru cremă:
2

se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu 60 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită.

Pentru decor:
3

se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele.

4

Se decorează cu caramel crocant rupt bucățele.
Poftă Bună!

Brioșe cu ciocolată, lămâie și caramel crocant