Briose cu dovleac

AutorTrixiFood
DificultateÎncepător

Perfecte in sezonul rece alaturi de o ciocolata calda.

ShareSave
Extrem de pufoase ,perfecte pentru perioada de toamna
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

 190 gr faina
 100 gr zahar brun
 100 gr zahar alb
 280 gr piure de dovleac placintar
 60 ml lapte
 120 ml ulei
 2 oua
 1 tsp praf de copt
 1 tsp esenta de vanilie
 1 tsp mix de condimente pentru dovleac ( amestecam o linguriță de : cuișoare, ghimbir uscat, nucșoară și 2 lingurițe de scorțișoară)
 1 vârf sare
 20 gr seminte de dovleac(optional)

Mod de preparare:

1

Intr-un bol mare amestecăm ouale cu uleiul, laptele,esența de vanilie și cele 2 tipuri de zahar.

2

Dupa ce s-a combinat totul adăugăm și piureul de dovleac* și amestecăm în continuare.

3

Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt ,sarea și condimentele.

4

Turnam compoziția uscata făcută anterior peste cea umeda și amestecăm pana se combina totul.

5

Turnam câte un polonic în formele de briose (cam 80%din volum), punem seminte de dovleac deasupra(optional) si dam la cuptor pentru aprox 20 min la foc mediu.

6

Dupa expirarea timpului le scoatem, le lasam la răcit și sunt gata de mâncat!

7

*Pentru piureul de dovleac am dat prin blender jumatate de dovleac fără coaja , copt în cuptor aprox 1 h

Ingrediente

 190 gr faina
 100 gr zahar brun
 100 gr zahar alb
 280 gr piure de dovleac placintar
 60 ml lapte
 120 ml ulei
 2 oua
 1 tsp praf de copt
 1 tsp esenta de vanilie
 1 tsp mix de condimente pentru dovleac ( amestecam o linguriță de : cuișoare, ghimbir uscat, nucșoară și 2 lingurițe de scorțișoară)
 1 vârf sare
 20 gr seminte de dovleac(optional)

Indicații

1

Intr-un bol mare amestecăm ouale cu uleiul, laptele,esența de vanilie și cele 2 tipuri de zahar.

2

Dupa ce s-a combinat totul adăugăm și piureul de dovleac* și amestecăm în continuare.

3

Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt ,sarea și condimentele.

4

Turnam compoziția uscata făcută anterior peste cea umeda și amestecăm pana se combina totul.

5

Turnam câte un polonic în formele de briose (cam 80%din volum), punem seminte de dovleac deasupra(optional) si dam la cuptor pentru aprox 20 min la foc mediu.

6

Dupa expirarea timpului le scoatem, le lasam la răcit și sunt gata de mâncat!

7

*Pentru piureul de dovleac am dat prin blender jumatate de dovleac fără coaja , copt în cuptor aprox 1 h

Note

Briose cu dovleac