Brioșe cu mac și lămâie

AutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

Un gust fresh, neașteptat, dar o combinație perfectă între aroma de mac și esența de lămâie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

Aluat
 8 Făină
 4 Zahăr
 1 tbsp Praf de copt
 1 Gălbenuș
 4 Ulei de cocos topit
 2 Zahăr vanilat
 2 Semințe de mac
 1 tbsp Suc de lămâie
 1 tsp Coajă rasă de lămâie
 1 tsp Sare
 50 ml Apă călduță
Glazură
 1 tbsp Ulei de cocos topit
 1 tsp Zahăr
 1 tbsp Zahăr vanilat

Mod de preparare:

1

Se încălzește cuptorul la 180 de grade.

2

Într-un bol, se amestecă uleiul de cocos topit, zahărul vanilat, sucul de lămâie și coaja de lămâie.

3

Se adaugă gălbenușul, sarea și praful de copt și se amestecă până la incorporarea completă.

4

Se adaugă câte o lingură de făină și se amestecă.

5

Se adaugă apa și zahărul și se amestecă până se obține un aluat lichid.

6

Se adaugă semințele de mac și se amestecă până la incorporarea completă.

7

Se coc în cuptor pentru 35 de minute.

Glazura
8

Se amestecă toate ingredientele într-un bol.

9

Se glazurează fiecare brioșă după ce se răcesc.

Ingrediente

Aluat
 8 Făină
 4 Zahăr
 1 tbsp Praf de copt
 1 Gălbenuș
 4 Ulei de cocos topit
 2 Zahăr vanilat
 2 Semințe de mac
 1 tbsp Suc de lămâie
 1 tsp Coajă rasă de lămâie
 1 tsp Sare
 50 ml Apă călduță
Glazură
 1 tbsp Ulei de cocos topit
 1 tsp Zahăr
 1 tbsp Zahăr vanilat

Indicații

1

Se încălzește cuptorul la 180 de grade.

2

Într-un bol, se amestecă uleiul de cocos topit, zahărul vanilat, sucul de lămâie și coaja de lămâie.

3

Se adaugă gălbenușul, sarea și praful de copt și se amestecă până la incorporarea completă.

4

Se adaugă câte o lingură de făină și se amestecă.

5

Se adaugă apa și zahărul și se amestecă până se obține un aluat lichid.

6

Se adaugă semințele de mac și se amestecă până la incorporarea completă.

7

Se coc în cuptor pentru 35 de minute.

Glazura
8

Se amestecă toate ingredientele într-un bol.

9

Se glazurează fiecare brioșă după ce se răcesc.

Note

Brioșe cu mac și lămâie