Pufoase, ușor de pregătit și iubite de copii, brioșele cu măr și scorțișoară sunt desertul perfect în așteptarea Crăciunului.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200˚C. Se unge forma de brioșe cu ulei sau se pregătesc formele individuale de brioșe.
Se amestecă zahărul și untul.
Se adaugă câte un ou pe rând și se amestecă cu un mixer.
Se adaugă zahărul vanilat și praful de copt, amestecând până se obține un aluat cu consistență lichidă.
Se adaugă laptele și făina (cernută) și se amestecă până la omogenizare.
Se curăță merele și se taie cubulețe.
Se adaugă merele în compoziția lichidă și, cu ajutorul unei linguri, se distribuie uniform aluatul în forma/formele de brioșe.
Se coc 20 de minute în cuptorul încins până devin aurii.
Se lasă să se răcească și se pot servi cu sos de vanilie și/sau înghețată.
Ingrediente
Indicații
Se încinge cuptorul la 200˚C. Se unge forma de brioșe cu ulei sau se pregătesc formele individuale de brioșe.
Se amestecă zahărul și untul.
Se adaugă câte un ou pe rând și se amestecă cu un mixer.
Se adaugă zahărul vanilat și praful de copt, amestecând până se obține un aluat cu consistență lichidă.
Se adaugă laptele și făina (cernută) și se amestecă până la omogenizare.
Se curăță merele și se taie cubulețe.
Se adaugă merele în compoziția lichidă și, cu ajutorul unei linguri, se distribuie uniform aluatul în forma/formele de brioșe.
Se coc 20 de minute în cuptorul încins până devin aurii.
Se lasă să se răcească și se pot servi cu sos de vanilie și/sau înghețată.