Brioșe cu blat de migdale și ciocolată, însiropate subtil cu sirop de vin rozé cu pere, ornate cu cremă de mascarpone și frișcă, în alb și roșu, decorate cu limetă și struguri .
M-am bucurat pozându-le, iar ai mei s-au bucurat și mai mult savurându-le (după ce mă tot întrebau dacă mai pozez mult la ele).
Ingrediente:
Mod de preparare:
Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte.
Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte.
Separat, bați cu mixerul gălbenuşurile până se albesc, adaugi ciocolata topită mai devreme și amesteci bine. Adaugi și uleiul în fir subțire. Adaugi acum migdalele, făina și praful de copt, apoi încorporezi bezeaua (nu toată odată, ci în mai multe serii) omogenizând cu o spatulă.
Torni din compoziție într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe, având grijă să nu le umpli până sus.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 15 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii.
După ce s-au răcit, le tai un pic capacele, pentru a-ți fi mai ușor la însiropat și decorat.
Însiropezi delicat fiecare brioșă cu un sirop simplu din apă cu zahăr. Eu am ales un sirop de vin rozé cu pere și zahăr brun pregătit în casă, anterior.
Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi brânza mascarpone și amesteci până caătă consistență cremoasă. Mânjești un poș cu un băț de frigărui trecut prin colorant roșu, apoi umpli poșul cu crema pregătită mai devreme. Ornezi fiecare brioșă, iar în felul acesta vor ieși în două nuanțe: alb și roșu.
Decorezi brioșele cu felii subțiri de limetă și struguri, dar și frunzulițe de busuioc.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte.
Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte.
Separat, bați cu mixerul gălbenuşurile până se albesc, adaugi ciocolata topită mai devreme și amesteci bine. Adaugi și uleiul în fir subțire. Adaugi acum migdalele, făina și praful de copt, apoi încorporezi bezeaua (nu toată odată, ci în mai multe serii) omogenizând cu o spatulă.
Torni din compoziție într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe, având grijă să nu le umpli până sus.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 15 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii.
După ce s-au răcit, le tai un pic capacele, pentru a-ți fi mai ușor la însiropat și decorat.
Însiropezi delicat fiecare brioșă cu un sirop simplu din apă cu zahăr. Eu am ales un sirop de vin rozé cu pere și zahăr brun pregătit în casă, anterior.
Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi brânza mascarpone și amesteci până caătă consistență cremoasă. Mânjești un poș cu un băț de frigărui trecut prin colorant roșu, apoi umpli poșul cu crema pregătită mai devreme. Ornezi fiecare brioșă, iar în felul acesta vor ieși în două nuanțe: alb și roșu.
Decorezi brioșele cu felii subțiri de limetă și struguri, dar și frunzulițe de busuioc.
Poftă Bună!