În sezonul în care găsești în piață rubarbă, merită să încerci această rețetă de brioșe. Pur și simplu nu o să le poți rezista. Gustul acrișor al tulpinilor de rubarbă se potrivește perfect cu gustul aromat al ghimbirului.
Va sfătuiesc să încercați diverse preparate cu rubarbă pentru că o să descoperiți alte gusturi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol mare se pun făina, praful de copt, sarea și pudra de green sugar. Se amestecă, apoi se face o gaură în centru.
Stoarce câteva picături de suc de lămâie în lapte și pune-l deoparte pentru câteva minute.
Într-un alt castron amestecă: trei sferturi din ghimbirul ras, coaja de portocală, oul, 100 g de unt topit și amestecul de lapte cu lămâie. Bate bine. Adaugă și câteva bucăți de rubarbă tocată. Toarnă acest amestec în gaura din castronul cu făină și amestecă până la omogenizare. Această compoziție se pune în hârtiile de brioșe.
Se încălzește cuptorul la 180° C și tava cu brioșe se dă la cuptor timp de 25 de minute. Într-o tigaie amestecă puțin green sugar, o lingură de unt topit în plus și restul de ghimbir și rubarbă și lasă-le la foc mic 2 minute. Acestea se așează deasupra brioselor când le scoatem din cuptor.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol mare se pun făina, praful de copt, sarea și pudra de green sugar. Se amestecă, apoi se face o gaură în centru.
Stoarce câteva picături de suc de lămâie în lapte și pune-l deoparte pentru câteva minute.
Într-un alt castron amestecă: trei sferturi din ghimbirul ras, coaja de portocală, oul, 100 g de unt topit și amestecul de lapte cu lămâie. Bate bine. Adaugă și câteva bucăți de rubarbă tocată. Toarnă acest amestec în gaura din castronul cu făină și amestecă până la omogenizare. Această compoziție se pune în hârtiile de brioșe.
Se încălzește cuptorul la 180° C și tava cu brioșe se dă la cuptor timp de 25 de minute. Într-o tigaie amestecă puțin green sugar, o lingură de unt topit în plus și restul de ghimbir și rubarbă și lasă-le la foc mic 2 minute. Acestea se așează deasupra brioselor când le scoatem din cuptor.