fbpx

Brioșe cu ton și pui

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Noi refacem azi aceste brioșe cu ton și pui.
Dacă vă încântă și pe voi le puteți face cu ceea ce aveți la îndemână, nu e musai să fie ton sau pui.
Sunt perfecte pentru toate cele 3 mese principale și merg de minune pentru un prânz la pachet.
Se păstrează foarte bine la congelator, în caserole speciale sau în pungi cu zip.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 5 Ouă
 50 ml Ulei
 150 g Făină
 10 g Praf de copt bio
 2 Fire de ceapă roșie/verde
 100 g Piept de pui fiert
 100 g Ton

Mod de preparare:

1

Într-un bol încăpător am adăugat ouăle, uleiul și făina cu praful de copt.

2

Am omogenizat compoziția cu ajutorul unui tel, apoi am integrat ceapa, pieptul de pui și tonul, tocate toate mărunt.

3

Tonul se oferă doar ocazional și doar după vârsta de 1 an, din cauza conținutului de sare și mercur.
În lipsa tonului proaspăt, recomand să utilizați ton la borcan de sticlă, nu la conservă de aluminiu.

4

În funcție de preferințe puteți adăuga și alte legume preferate sau condimente.

5

Compoziția finală este destul de densă.
Se adaugă în forme.
Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit,
20-25 minute, la foc potrivit (până devin aurii la suprafață).

6

La final se lasă 2-3 minute în forme, apoi se scot la răcit pe un grătar metalic.
Sperăm să vă placă și vouă în orice combinație le-ați încerca!

Ingrediente

 5 Ouă
 50 ml Ulei
 150 g Făină
 10 g Praf de copt bio
 2 Fire de ceapă roșie/verde
 100 g Piept de pui fiert
 100 g Ton

Direcții

1

Într-un bol încăpător am adăugat ouăle, uleiul și făina cu praful de copt.

2

Am omogenizat compoziția cu ajutorul unui tel, apoi am integrat ceapa, pieptul de pui și tonul, tocate toate mărunt.

3

Tonul se oferă doar ocazional și doar după vârsta de 1 an, din cauza conținutului de sare și mercur.
În lipsa tonului proaspăt, recomand să utilizați ton la borcan de sticlă, nu la conservă de aluminiu.

4

În funcție de preferințe puteți adăuga și alte legume preferate sau condimente.

5

Compoziția finală este destul de densă.
Se adaugă în forme.
Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit,
20-25 minute, la foc potrivit (până devin aurii la suprafață).

6

La final se lasă 2-3 minute în forme, apoi se scot la răcit pe un grătar metalic.
Sperăm să vă placă și vouă în orice combinație le-ați încerca!

Brioșe cu ton și pui