fbpx

BRIOSE CU ZMEURA SI NUTELLA

Autorroxenneskitchen
DificultateÎncepător

Buna dimineata, oameni frumosi! Zic sa mai continui cu o serie de briose, ca tot este sezonul prajiturilor de Craciun...De aceasta data, cu #Nutella si #zmeura Sunt delicioase si pufoase! Trebuie sa le incerci si tu! Voua va plac briosele?

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire23 minsTimp Total38 mins

Ingrediente:

 300 g faina
 200 ml lapte
 100 g unt rece
 150 g zahar
 10 g praf de copt
 150 g zmeura
 12 linguriță(e) nutella
 2 oua
 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare:

1

Intr-un bol amestecam cu telul ouale cu zaharul si cu untul rece. Untul nu trebuie sa fie dizolvat total dupa ce ati amestecat! Din contra! Vor iesi mai pufoase asa!
Adaugam semintele de la pastaia de vanilie (eu am adaugat jumatate de pastaie).

2

Intr-un alt recipient amestecam cu un tel faina cu praful de copt (ca sa nu avem cocoloase).
Adaugam treptat putina compozitie peste cea umeda: faina-lapte-faina, amestecand usor. Si tot asa pana se termina compozitia.
Turnam compozitia in forme, pana la jumatatea formei.

3

Asezam fructele si cate 1 lingurita de Nutella in fiecare briosa.
Adaugam restul compozitiei in forme.
Introducem in cuptor 20/23 minute la 180°C. Pofta buna!

Ingrediente

 300 g faina
 200 ml lapte
 100 g unt rece
 150 g zahar
 10 g praf de copt
 150 g zmeura
 12 linguriță(e) nutella
 2 oua
 1 pastaie de vanilie

Direcții

1

Intr-un bol amestecam cu telul ouale cu zaharul si cu untul rece. Untul nu trebuie sa fie dizolvat total dupa ce ati amestecat! Din contra! Vor iesi mai pufoase asa!
Adaugam semintele de la pastaia de vanilie (eu am adaugat jumatate de pastaie).

2

Intr-un alt recipient amestecam cu un tel faina cu praful de copt (ca sa nu avem cocoloase).
Adaugam treptat putina compozitie peste cea umeda: faina-lapte-faina, amestecand usor. Si tot asa pana se termina compozitia.
Turnam compozitia in forme, pana la jumatatea formei.

3

Asezam fructele si cate 1 lingurita de Nutella in fiecare briosa.
Adaugam restul compozitiei in forme.
Introducem in cuptor 20/23 minute la 180°C. Pofta buna!

BRIOSE CU ZMEURA SI NUTELLA