fbpx

Brioșe dantelate cu lămâie, zmeură și fistic

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Valentine’s Day este pentru mine o zi în care sărbătoresc iubirea.
Am pregătit pentru ai mei aceste brioșe cu blat pufos și aromat de lămâie, cu notă delicată de apă de flori de portocal, cremă de zmeură, cremă de fistic și le-am decorat cu zmeură (am pus câteva casolete cu fructe astă vară la congelator), fistic măcinat (eu am avut fistic crud pe care l-am curățat, l-am prăjit și l-am dat la râșniță) și dantele de zahăr. V-am prezentat data trecută dantele mele de zahăr verzi. Între timp, am mai pregătit altele colorate cu suc de sfeclă (cele roz), altele cu colorant (cele roșii).

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 30 minsTimp de gătire / răcire24 minsTimp Total1 oră 54 mins

Ingrediente:

Pentru brioșe:
 5 ouă
 sare
 5 ml îndulcitor
 2 linguri(ă) zeamă de lămâie
 80 ml ulei
 4 linguri(ă) apă fierbinte
 1 linguriță(e) apă flori de portocal
 1 linguriță(e) coajă de lămâie
 145 g făină
 6 g praf de copt
Pentru crema de zmeură:
 100 ml frișcă lichidă
 125 g cremă mascarpone
 3 linguriță(e) gem de zmeură fără sâmburi
Pentru crema de fistic:
 100 ml frișcă lichidă
 125 g cremă mascarpone
 5 linguriță(e) fistic măcinat
Pentru decor:
 fistic măcinat
 zmeură congelată
 dantele de zahăr

Mod de preparare:

Brioșele:
1

Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru 24 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Lași la răcit, abia apoi le îndepărtezi hârtiuțele.

Cremele de zmeură și de fistic:
2

Bați toată frișca lichidă, apoi o împarți în 2 boluri.
De asemenea, crema mascarpone o împarți în cele două boluri.
Pentru crema de zmeură, amesteci într-unul din boluri gemul de zmeură. Pentru crema de fistic, adaugi în celălalt bol, fsiticul. Omogenizezi cu mixerul sau spatula.

Decor:
3

Glazurezi fiecare brioșă doar pe margine, lipești cu grijă dantelele.
Apoi le deorezi cu cremă de zmeură, cremă de fistic, zmeură și fistic măcinat.

4

Notă: Ține cont că dantelele se înmoaie la frigider, în contact cu crema, așa că adaugă ornamentele în momentul servirii.
Notă: dacă nu ai dantele, poți decora brioșele cu hârtiuțe decorative.

Ingrediente

Pentru brioșe:
 5 ouă
 sare
 5 ml îndulcitor
 2 linguri(ă) zeamă de lămâie
 80 ml ulei
 4 linguri(ă) apă fierbinte
 1 linguriță(e) apă flori de portocal
 1 linguriță(e) coajă de lămâie
 145 g făină
 6 g praf de copt
Pentru crema de zmeură:
 100 ml frișcă lichidă
 125 g cremă mascarpone
 3 linguriță(e) gem de zmeură fără sâmburi
Pentru crema de fistic:
 100 ml frișcă lichidă
 125 g cremă mascarpone
 5 linguriță(e) fistic măcinat
Pentru decor:
 fistic măcinat
 zmeură congelată
 dantele de zahăr

Direcții

Brioșele:
1

Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru 24 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Lași la răcit, abia apoi le îndepărtezi hârtiuțele.

Cremele de zmeură și de fistic:
2

Bați toată frișca lichidă, apoi o împarți în 2 boluri.
De asemenea, crema mascarpone o împarți în cele două boluri.
Pentru crema de zmeură, amesteci într-unul din boluri gemul de zmeură. Pentru crema de fistic, adaugi în celălalt bol, fsiticul. Omogenizezi cu mixerul sau spatula.

Decor:
3

Glazurezi fiecare brioșă doar pe margine, lipești cu grijă dantelele.
Apoi le deorezi cu cremă de zmeură, cremă de fistic, zmeură și fistic măcinat.

4

Notă: Ține cont că dantelele se înmoaie la frigider, în contact cu crema, așa că adaugă ornamentele în momentul servirii.
Notă: dacă nu ai dantele, poți decora brioșele cu hârtiuțe decorative.

Brioșe dantelate cu lămâie, zmeură și fistic