O brioșă pufoasă de ciocolată, cu un centru dulce de caramel și un frosting fin pe bază de mascarpone nu este altceva decât un desert decadent și perfect pentru orice ocazie!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului de muffins, amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate: faina, zahărul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Amestecăm cu un tel până obținem un mix omogen, astfel încât toate ingredientele să fie ulterior distribuite uniform în aluat.
Într-un bol încăpator punem oul, iaurtul, uleiul și vanilia și le omogenizăm bine.
Adăugăm ingredientele uscate peste compoziția de ingrediente lichide și cu ajutorul unui tel amestecăm până obținem un aluat omogen. Peste aluat adăugăm apa fierbinte și o încorporăm în aluat.
Pregătim o tavă de brioșe în care punem hârtie de copt specială. Punem compoziția în forme și dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 23-25 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
După ce s-au copt, le scoatem pe un grilaj metalic și le lăsăm la răcit.
Pregătim frostingul pentru decorare în momentul în care brioșele s-au răcit. Smântâna pentru frișcă, rece de la frigider, se bate spumă până se întareste.
Separat, într-un bol amestecăm cu ajutorul unui mixer brânza mascarpone cu zahărul pudră și vanilia, timp de aproximativ 1-2 minute, până se omogenizează totul.
Încorporam ușor frișca în crema de mascarpone. Dacă utilizați mixerul încercați sa nu mixați foarte mult pentru a nu supra-bate crema fiindcă riscă să se taie și să aibă un aspect brânzit; puteți folosi cel mai practic un tel.
După ce brioșele s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit decupăm un gol în mijlocul fiecărei brioșe.
Scoatem caramelul de la frigider și umplem fiecare brioșă cu caramel.
Punem frostingul într-un poș cu dui rotund sau stea și decorăm brioșele după preferințe. Presărăm firmituri din aluatul de brioșă pe care l-am decupat anterior și putem picura și putin sos de caramel dacă ne rămâne.
Dăm la frigider minimum 2 ore înainte de servire.
Rețeta pentru caramel sărat este postată pe platformă.
Ingrediente
Indicații
Pentru prepararea aluatului de muffins, amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate: faina, zahărul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Amestecăm cu un tel până obținem un mix omogen, astfel încât toate ingredientele să fie ulterior distribuite uniform în aluat.
Într-un bol încăpator punem oul, iaurtul, uleiul și vanilia și le omogenizăm bine.
Adăugăm ingredientele uscate peste compoziția de ingrediente lichide și cu ajutorul unui tel amestecăm până obținem un aluat omogen. Peste aluat adăugăm apa fierbinte și o încorporăm în aluat.
Pregătim o tavă de brioșe în care punem hârtie de copt specială. Punem compoziția în forme și dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 23-25 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
După ce s-au copt, le scoatem pe un grilaj metalic și le lăsăm la răcit.
Pregătim frostingul pentru decorare în momentul în care brioșele s-au răcit. Smântâna pentru frișcă, rece de la frigider, se bate spumă până se întareste.
Separat, într-un bol amestecăm cu ajutorul unui mixer brânza mascarpone cu zahărul pudră și vanilia, timp de aproximativ 1-2 minute, până se omogenizează totul.
Încorporam ușor frișca în crema de mascarpone. Dacă utilizați mixerul încercați sa nu mixați foarte mult pentru a nu supra-bate crema fiindcă riscă să se taie și să aibă un aspect brânzit; puteți folosi cel mai practic un tel.
După ce brioșele s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit decupăm un gol în mijlocul fiecărei brioșe.
Scoatem caramelul de la frigider și umplem fiecare brioșă cu caramel.
Punem frostingul într-un poș cu dui rotund sau stea și decorăm brioșele după preferințe. Presărăm firmituri din aluatul de brioșă pe care l-am decupat anterior și putem picura și putin sos de caramel dacă ne rămâne.
Dăm la frigider minimum 2 ore înainte de servire.
Rețeta pentru caramel sărat este postată pe platformă.