Brioșe Red Velvet de Crăciun

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Am vrut să-i răsfăț pe ai mei, de Crăciun, cu niște brioșe red velvet. Și pentru că trebuia să le îmbrac în haine de sărbătoare, le-am scufundat în sirop cu portocală și rodie și le-am decorat cu frișcă, mascarpone, sticksuri de ciocolată cu mentă și semințe de rodie. Au ieșit așa de bune!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare18 minuteTimp total1 oră 18 minute

Ingrediente:

Blat:
 4 ouă L
 sare
 5 ml îndulcitor
 85 ml ulei
 65 gr iaurt
 Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml)
 5 gr (1 linguriță) oțet
 5 gr (1 linguriță) cacao
 5 gr (1 linguriță) praf de copt
 Un vârf de cuțit colorant alimentar gel Wilton Christmas Red
 150 gr făină albă
Sirop:
 Sucul de la o portocală (75 ml)
 Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml)
 400 ml apă
 2 tsp coajă de portocală ținută în zahăr la borcan
 Semințe de rodie
Decor:
 250 gr cremă mascarpone
 200 ml frișcă lichidă
 3 ml apă de flori de trandafir
 semințe de rodie
 sticksuri de ciocolată cu mentă
 frunzulițe de rozmarin

Mod de preparare:

Blatul:
1

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul. Oțetul și cacaoa au rolul de a intensifica culoarea. La final, adaugi și făina și praful de copt și omogenizezi.
Torni compoziția în două tăvi pentru brioșe. Vei obține 12 brioșe. Dai tăvile la cuptor (dacă folosesști tăvi mici, încap amândouă în cuptor) la foc mediu aprox 18 minute.
Le lași la răcit, apoi le scoți din hârtiuțe.

Siropul:
2

Fierbi apa împreună cu sucul de portocală, coaja de portocală, sucul și semințele de rodie aprox 5 minute, la foc mic, într-un ibric mai mare (pentru că atunci când fierbe, se umflă). Lași la răcit.

Montare și decor:
3

Strecori siropul într-un bol și apoi scufunzi brioșele câteva secunde în sirop.
Bați frișca lichidă, dar nu mult, ci mai moale, apoi încorporezi mascarponele și o jumătate de linguriță de apă de flori de trandafir, pentru o aromă florală delicată.

4

Ornezi brioșele cu crema albă obținută și decorezi cu semințe de rodie, frunzulițe de rozmarin și sticksuri de ciocolată.
Poftă Bună!

Ingrediente

Blat:
 4 ouă L
 sare
 5 ml îndulcitor
 85 ml ulei
 65 gr iaurt
 Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml)
 5 gr (1 linguriță) oțet
 5 gr (1 linguriță) cacao
 5 gr (1 linguriță) praf de copt
 Un vârf de cuțit colorant alimentar gel Wilton Christmas Red
 150 gr făină albă
Sirop:
 Sucul de la o portocală (75 ml)
 Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml)
 400 ml apă
 2 tsp coajă de portocală ținută în zahăr la borcan
 Semințe de rodie
Decor:
 250 gr cremă mascarpone
 200 ml frișcă lichidă
 3 ml apă de flori de trandafir
 semințe de rodie
 sticksuri de ciocolată cu mentă
 frunzulițe de rozmarin

Indicații

Blatul:
1

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul. Oțetul și cacaoa au rolul de a intensifica culoarea. La final, adaugi și făina și praful de copt și omogenizezi.
Torni compoziția în două tăvi pentru brioșe. Vei obține 12 brioșe. Dai tăvile la cuptor (dacă folosesști tăvi mici, încap amândouă în cuptor) la foc mediu aprox 18 minute.
Le lași la răcit, apoi le scoți din hârtiuțe.

Siropul:
2

Fierbi apa împreună cu sucul de portocală, coaja de portocală, sucul și semințele de rodie aprox 5 minute, la foc mic, într-un ibric mai mare (pentru că atunci când fierbe, se umflă). Lași la răcit.

Montare și decor:
3

Strecori siropul într-un bol și apoi scufunzi brioșele câteva secunde în sirop.
Bați frișca lichidă, dar nu mult, ci mai moale, apoi încorporezi mascarponele și o jumătate de linguriță de apă de flori de trandafir, pentru o aromă florală delicată.

4

Ornezi brioșele cu crema albă obținută și decorezi cu semințe de rodie, frunzulițe de rozmarin și sticksuri de ciocolată.
Poftă Bună!

Brioșe Red Velvet de Crăciun