Vei găsi în supermarketuri toate ingredientele pentru decorarea brioșelor.
Cu siguranță cei mici vor fi foarte încântați de aceste brioșe, pregătindu-le în compania lor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 160˚C. Tapetează o tavă pentru brioșe cu 12 hârtii. Topește într-o crăticioară pe foc mic untul, ciocolata și zahărul, împreună cu 100 ml de apă, amestecând ocazional. Lasă totul deoparte să se răcească, în timp ce cântărești restul ingredientelor.
Adaugă vanilia peste ouă, apoi înglobează-le în amestecul de ciocolată. Pune făina într-un bol mare și mixează bine până o încorporezi. Umple formele de brioșe cu aluatul format și dă-le la cuptor pe raftul de jos, timp de 20-22 de minute. Lasă-le să se răcească.
Pentru glazură, topește ciocolata la bain-marie, apoi stinge focul, adaugă smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Amestecă-le bine și unge fiecare brioșă.
Așază câte un năsturel de ciocolată neagră în mijlocul fiecărei brioșe, apoi câte doi năsturei de ciocolată albă, care vor fi ochii. Folosește puțină glazură pentru a lipi bomboana roșie pe năsturelul de ciocolată. Apoi, folosind din nou glazură, desenează două puncte pe nasturii albi. Lipește bucățele de covrigei pentru a forma coarnele și gura.
Aceste brioșe se pot păstra într-un recipient etanș până la trei zile.
Copiii cu vârstele între 3 și 7 ani pot așeza hârtiile speciale pentru brioșe în tavă, pot ajuta la amestecarea ingredientelor și la ungerea brioșelor.
Cei cu vârsta peste 7 ani ar putea să facă brioșele și glazura, cu puțin ajutor din partea părinților pentru a aprinde cuptorul și pentru a manevra tava încinsă.
Tuturor copiilor le place să decoreze prăjituri, așa că pune-le la îndemână bolurile cu ingrediente și lasă-i să decoreze singuri. Astfel își vor dezvolta creativitatea și se vor bucura și mai mult când vor mânca brioșele.
Ingrediente
Indicații
Încinge cuptorul la 160˚C. Tapetează o tavă pentru brioșe cu 12 hârtii. Topește într-o crăticioară pe foc mic untul, ciocolata și zahărul, împreună cu 100 ml de apă, amestecând ocazional. Lasă totul deoparte să se răcească, în timp ce cântărești restul ingredientelor.
Adaugă vanilia peste ouă, apoi înglobează-le în amestecul de ciocolată. Pune făina într-un bol mare și mixează bine până o încorporezi. Umple formele de brioșe cu aluatul format și dă-le la cuptor pe raftul de jos, timp de 20-22 de minute. Lasă-le să se răcească.
Pentru glazură, topește ciocolata la bain-marie, apoi stinge focul, adaugă smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Amestecă-le bine și unge fiecare brioșă.
Așază câte un năsturel de ciocolată neagră în mijlocul fiecărei brioșe, apoi câte doi năsturei de ciocolată albă, care vor fi ochii. Folosește puțină glazură pentru a lipi bomboana roșie pe năsturelul de ciocolată. Apoi, folosind din nou glazură, desenează două puncte pe nasturii albi. Lipește bucățele de covrigei pentru a forma coarnele și gura.
Aceste brioșe se pot păstra într-un recipient etanș până la trei zile.
Copiii cu vârstele între 3 și 7 ani pot așeza hârtiile speciale pentru brioșe în tavă, pot ajuta la amestecarea ingredientelor și la ungerea brioșelor.
Cei cu vârsta peste 7 ani ar putea să facă brioșele și glazura, cu puțin ajutor din partea părinților pentru a aprinde cuptorul și pentru a manevra tava încinsă.
Tuturor copiilor le place să decoreze prăjituri, așa că pune-le la îndemână bolurile cu ingrediente și lasă-i să decoreze singuri. Astfel își vor dezvolta creativitatea și se vor bucura și mai mult când vor mânca brioșele.